Mostar

Muzički centar 'Pavarotti' obilježio 24. godišnjicu postojanja

Kroz protekle 24 godine Pavarotti centar je realizirao veliki broj projekata iz oblasti kulture i umjetnosti, a kroz kontinuirani rad svojih kreativnih radionica i seminara razvija i potiče izvannastavne aktivnosti za djecu i mlade.
Kultura / Flash | 30. 12. 2021. u 21:38 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:FENA / Muzički centar 

Muzički centar "Pavarotti" Mostar u četvrtak je obilježio 24. godišnjicu svoga postojanja, a obilježavanje je započelo nastupom Plesnog studija "Flash" i Dječjeg zbora "Pavarotti", a u nastavku programa nastupio je jazz trio "Playground".

Kroz protekle 24 godine Pavarotti centar je realizirao veliki broj projekata iz oblasti kulture i umjetnosti, a kroz kontinuirani rad svojih kreativnih radionica i seminara razvija i potiče izvannastavne aktivnosti za djecu i mlade.

Po riječima direktorice MC "Pavarotti" Tajme Guzin, 1. prosinca se navršilo 24. godine od osnivanja te kulturne ustanove. Ovogodišnji jubilej bit će skromnije obilježen, dok je za 25. godišnjicu planiran bogat program koji će se protegnuti kroz čitavu 2022. godinu.

''Planiramo 25 godina obilježavati tijekom čitave godine određenim manifestacijama. Tako planiramo postaviti retrospektivnu izložbu od otvaranja Pavarottija do danas, a koja će biti stalna postavka i bit će multimedijalna. Planira se održavanje niza koncerata, izložbi, radionica i ostalih kulturnih sadržaja'', kazala je Guzin u izjavi za Fenu.

Najavila je kako slijedeće godine, također, planiraju upriličiti školu fotografije, školu gitare i školu klavira, kao i likovnu radionicu.

U koordinaciji s ekipama iz Italije, Mađarske, Latvije, Srbije i Hrvatske, "Pavarotti" će raditi na projektu „Kreativna Europa“. Riječ je o programu Europske komisije namijenjen kulturnom i audiovizualnom sektoru, a program doprinosi očuvanju i promicanju europske kulturne i jezične raznolikosti te daje podršku jačanju konkurentnosti kulturnih i kreativnih industrija kroz financiranje suradnji, mreža, platforma, inicijativa.

Guzin je podsjetila kako je Grad Mostar dobio nagradu za interkulturalni dijalog euromediteranske regije za 2021. godinu, a taj interkulturalni dijalog Mostar je predstavio kroz MC Pavarotti.

''To je još jedan dokaz da mi od otvaranja Centra do dan danas uspijevamo promovirati tu ideju. Ustvari mi ju živimo. Mi se apsolutno ne trudimo smisliti taj interkulturalni dijalog kroz aktivnosti koje bi vodile k tome, već mi jednostavno u Muzičkom centru Pavarotti to i živimo'', kazala je Guzin.

MC Pavarotti je kulturna ustanova, osnovana na inicijativu glazbenika svjetskog renomea poput Luciana Pavarottija, Briana Enoa, članova benda U2 te mnogih drugi, koja njeguje i promovira kulturu kao univerzalnu ljudsku vrijednost.

Kopirati
Drag cursor here to close