Manifestacija

Mostarsko ljeto: Izvedba predstave i koncert drugog dana festivala

Kultura / Flash | 02. 07. 2017. u 23:42 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

'Mostarsko ljeto 2017.' u sklopu drugog dana priredilo je dva događaja. Za one najmlađe u Pozorištu lutaka Mostar izvedena je predstava 'Želim biti normalan'.

Ovo je priča o slijepom mišu Rudolfu koji želi postati običan miš, odreći se svojih krila i steći oči, obići svijet i naučiti sve o ljudima, drugim miševima i mačkama, ali, nakon brojnih avantura, shvata da je najbolje biti ono što stvarno jesi, a da osjećaj kako je drugima i drugačijima uvijek bolje nego tebi - najčešće nije istinit.

Predstavom 'Želim biti normalan', Pozorište lutaka Mostar je završilo ovu sezonu.

U okviru programa 'Mostarskog ljeta' u nedjelju navečer održan je koncert zbora 'Pontanima' u velikoj dvoran Narodnog pozorišta.

Zbor 'Pontanima' nastao je 1996. godine u Sarajevu kao projekat Interreligijske službe 'Oči u oči'. 'Pontanima' čije ime je nastalo od latinskih riječi pons - most i anima - duša (most duša) izvodi glazbu svih religijskih zajednica današnje BiH osobito judaizma, pravoslavlja, islama i katoličanstva.

U svom repertoaru također njeguje i svjetovnu glazbu različitih kultura sa područja cijelog Balkana.

Već u ponedjeljak 3.7. slijedi naredni program u okviru ove manifestacije, a riječ je o promociji knjige 'Familija Kurt iz Mostara' koja će se održati u Centru za kulturu od 20 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close