2024

Mostar u Bruxellesu brani ideju prijestolnice

Izaslanstva sva tri grada u utorak će pred deseteročlanim panelom EPK u sjedištu Europske komisije u Bruxellesu izložiti svoje ideje na način da će u 30 minutnom bloku prezentirati projekt
Kultura / Flash | 23. 09. 2019. u 11:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Mostarsko izaslanstvo otputovalo u Bruxelles braniti ideju EPK

Mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić otputovao je danas u Bruxelles gdje će zajedno s osam članova Tima Mostar 2024 prezentirati projekt Mostar – Europska prijestolnica kulture 2024. godine.

Video: Dalibor Nikolic i Senada Demirovic Habibija

Mostar se, uz Banja Luku i norveški Bodø, plasirao u finale izbora za ovu prestižnu titulu. Izaslanstva sva tri grada u utorak će pred deseteročlanim panelom EPK u sjedištu Europske komisije u Bruxellesu izložiti svoje ideje na način da će u 30 minutnom bloku prezentirati projekt, a potom će u sljedećih 75 minuta odgovarati na pitanja članova panela.

''Mi smo već postigli ono što ja očekujem. A to je jedan snažan tim koji zajednički radi kako bi premostio mnoge probleme u ovom gradu. Nadam se da će i Bruxelles to prepoznati“, izjavio je gradonačelnik Bešlić prije odlaska u Bruxelles.

Video: Ljubo Bešlić

U mostarskom izaslanstvu su, osim gradonačelnika Bešlića, i Dalibor Nikolić, Senada Demirović Habibija, Mustafa Alendar, Tanja Miletić Oručević, Tatjana Mićević Đurić, Almir Mujkanović, Danijel Vidović i Tina Ćorić.

 

Konačna odluka o tome koji je grad ponio titulu Europske prijestolnice kulture za 2024. godinu bit će poznata u srijedu u 12 sati.

 

Kopirati
Drag cursor here to close