Izlaganje u Zrinjevcu

Mostarski učenici napravili najveće uskršnje jaje u BiH

Kultura / Flash | 18. 03. 2016. u 12:26 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najveće uskršnje jaje u Bosni i Hercegovini napravili su učenici Srednje škole likovnih umjetnosti Gabrijela Jurkića iz Mostara u suradnji udrugom za djecu s posebnim potrebama Vedri osmijeh.

Jaje je visine dva metra i idući tjedan će biti izloženo u mostarskom parku Zrinjevac.

''Na jajetu se radi, ono nije u potpunosti završeno. Na njemu su nacrtani motivi i logo udruženja Vedri osmijeh, udruženja koje radi s djecom s posebnim potrebama. Također sadrži i logo naše škole'', rekao je ravnatelj  Srednje škole likovnih umjetnosti Gabrijela Jurkića za Bljesak.info Ante Andričić.

Kako nam je ravnatelj objasnio, ova pisanica je plod želje i zajedničke inicijative da se gradu pokloni nešto novo, nešto što nije bilo dosad nije bilo u Mostaru za uskrsno vrijeme.

Ravnatelj nam je rekao kako je na jajetu zadnjih 15 dana radilo šest učenika i šest djelatnika ove škole. Napravljeno je od stiropora, željeza, mrežica, betonske smjese, a građani će u njemu čini se uživati jako dugo.

''Jaje će biti trajna instalacija. Grad želi da jaje bude stalno izloženo u parku gdje svaki dan vrijeme provodi veliki broj djece i starijih'', rekao je Andričić.


Kopirati
Drag cursor here to close