Jedini predstavnici BiH

Mostarske mažoretkinje na europskoj turneji

Mlađi timovi Mostarskih mažoretkinja su svoju sezonu završili koncem lipnja dok će najstariji tim kroz ljeto imati brojne aktivnosti i atraktivna putovanja.
Kultura / Flash | 04. 07. 2019. u 12:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarske mažoretkinje,točnije seniorski tim će u vremenu od 4. do 10. srpnja otputovati na drugu ovogodišnju veliku Europsku turneju i to u Francusku i Belgiju.

Mlađi timovi Mostarskih  mažoretkinja su svoju sezonu završili koncem lipnja dok će najstariji tim kroz ljeto imati brojne aktivnosti i atraktivna putovanja.

Riječ je Festivalu na sjeveru Francuske u gradu Douai  u regionu Nord-Pas-de-Calais odnosno o festivalu ''divovsakih figura'' koji uključuje oko 100 masivnih skulptura  likova iz lokalnih legendi koji  sudjeluju ulicama i koje se slave kao 'počasni gosti' na proslavama diljem grada.

Foto: PR / Mostarske mažoretkinje

Divovi u Douaiju koji su poznati od 1530. godine. Oni su važna tradicija u Douaiju i njihova važnost znači da su gotovo smatrani pravim ljudima. Dio su flamanske tradicije uvezene iz Španjolske i Portugala koja se još uvijek slavi i preko granice u Belgiji.

Tim povodom se svake godine organiziraju  veliki festivali na kojima sudjeluje veliki broj umjetnika iz cijelog svijeta i smatra se jednim od najvećih festivala u  godini.

Foto: PR / Mostarske mažoretkinje

Mostarske mažoretkinje na putovanje kreću zajedno sa Duvački orkestar-KUD Željezara Zenica s kojim imaju izvrsnu suradnju već dugi niz godina, a na ovom festivalu ćemo biti jedini predstavnici Bosne i Hercegovine.

Inače ovo će biti drugi puta u ovoj godini da putuju na europsku turneju.

Kopirati
Drag cursor here to close