Zabava za najmlađe

Mostarska glumica u prvoj bh. predstavi za bebe

Kultura / Flash | 10. 03. 2014. u 16:19 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Maja Zećo, mlada, lijepa i nagrađivana mostarska glumica, članica ansambla 'Narodnog pozorišta' u Mostaru nedavno je završila sa radom na novom projektu namijenjenom najmlađoj populaciji, točnije bebama i djeci staroj do 3 godine.

Maja Zećo je u suradnji sa Aparat teatrom, koji su osnovali poznati sarajevski redatelj Aleš Kurt i njegova supruga, glumica i dizajnerica Belma Lizde Kurt, poznatija i kao Buba iz popularne humoristične serije 'Lud Zbunjen Normalan', radila na nekoliko projekata i predstava. Imali ste je priliku gledati u predstavi 'Pinokio u nevolji' u OKC 'Abrašević' 2012. godine kada je kompletno dvorište 'Abraševića' jednostavno bilo pretijesno koliko je građana i građanki htjelo pogledati predstavu.

Na ovom novom projektu, novoj predstavi i prvoj bh. predstavi za bebe 'Plumb BO-BO,ZU', nastaloj kao koprodukcija Sarajevskog Ratnog Teatra SARTR i Aparat teatra, osim Maje Zećo radio je i Dušan Vranić-Duco koji je osim za glumački bio zadužen i za glazbeni dio, pa je tako u predstavu unesen i dio glazbenog šarma koji Duco unosi i u Rundek cargo trio čiji je stalni član već dugi niz godina.

Predstava 'Plumb BO-BO, ZU', prva predstava za bebe u BiH, bavi se smiješnim i tužnim, pokretom i zvukom, oblikom i bojom. Tražeći način komuniciranja sa publikom koja još 'ne govori' ova predstava se oslanja na sposobnosti kazališta, kao žive umjetnosti, da bez ikakvih tehničkih efekata zainteresira publiku, priopćeno je.

Duhovita igra zvuka i pokreta, boje i oblika je pravi događaj i za svu kazališnu publiku. BO-BO simbolizira pokret, a ZU simbolizira zvuk, dva su klauna, koji se upuštaju u igru otkrivanja svijeta. 'Plumb BO-BO, ZU' pomaže i odraslima da progovore jezikom djece.

Kako kažu u Aparat teatru, nikad nije prerano početi sa edukacijom djece, osjećaj i potreba prema umjetnosti se razvija još dok je dijete u trbuhu. Aparat teatar je mišljenja da konačno treba početi razvijati tu potrebu u našoj zemlji!

Premijera predstave i dva reprizna igranja u veljači bili su apsolutno rasprodani, te je za mjesec ožujak dogovoreno 6 novih termina igranja, a zbog sve većeg interesiranja javnosti Aparat teatar predstavu će izvesti i u ostalim gradovima širom BiH, pa samim time i u Mostaru.

Kopirati
Drag cursor here to close