One billion rising

Mostarci plesom podržali borbu protiv nasilja nad ženama

''Događaj je postao prepoznatljiv, okupilo se nekoliko stotina mladih tako da imamo veliku podršku, a tu su i plesni klubovi iz Mostara'',kazala je Tiro.
Kultura / Flash | 14. 02. 2019. u 18:12 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Globalna kampanja protiv nasilja nad ženama pod nazivom "One billion rising" održana je u danas u Mostaru uz pomoć plesnih klubova i nevladinih udruga iz grada Mostara.

Jedna od organizatorica Tajma Tiro kazala je kako se u povodu navedenog događaja i ove godine organizirao ples sa zajedničkom službenom koreografijom na Španjolskom trgu u Mostaru.

''Događaj je postao prepoznatljiv, okupilo se nekoliko stotina mladih tako da imamo veliku podršku, a tu su i plesni klubovi iz Mostara, PS Flash, PS B-dance, MO-stars, ŠPK Zrinjski, Mostarske mažoretkinje, Erigo i Pro-dance, koji nas podržavaju svake godine'',  kazala je Tiro.

Dodala je kako je nakon plesa na Trgu bila upriličena zajednička šetnja s transparentima na kojima su bile istaknute poruke protiv nasilja.

''Generalna poruka je protiv nasilja nad ženama, jer se i u gradovima diljem svijeta obilježava taj takozvani V-dan. Međutim, ove godine imamo jednu dodatnu priču. Htjeli smo pružiti podršku pokretima koji su u posljednje vrijeme dosta istaknuti u BiH, a riječ je o pokretima pravde za Dženana i Davida, ali i svu nedužnu, ubijenu djecu'', kazala je Tiro.

Također, ove godine, navodi Tiro, događaju se pridružila i jedna neformalna grupa ljudi koja je na Španjolskom trgu prodavala kolače.

''Prihodi od prodaje tih kolača ići će za realizaciju predstave, odnosno dramskog čitanja 'Vagininih monologa', koje će se održati 8. ožujka, a prihodi od te predstave ići će za Sigurnu kuću u Mostaru'', kazala je Tiro.

Organizatori ovog događaja bili su Vijeće mladih Grada Mostara, Podružnica psihologa Hercegovina i Udruženje "Žena BiH".

Kopirati
Drag cursor here to close