SPKD Prosvjeta

Mostar: Započeo međunarodni "Šantićev festival djece pjesnika 2016."

Kultura / Flash | 01. 02. 2016. u 16:26 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Treći međunarodni "Šantićev festival djece pjesnika 2016." koji se održava u organizaciji Srpskog prosvjetnog kulturnog društva (SPKD) Prosvjeta započeo je danas u Mostaru školskim satom o životu Alekse Šantića.

Tim povodom u izjavi za Fenu generalni tajnik SPKD Prosvjeta Goran Kosanić je kazao kako je na ovogodišnji festival pristiglo 860 radova, od čega je stručni žiri odabrao 15 radova, odnosno finalista koji su danas stigli u Mostar.

"Djeca koja su danas stigla u Mostar su ambasadori poezije i oni su već svi pobjednici. Ponosni smo na to jer oni dolaze iz različitih krajeva. Pa tako imamo pjesnike iz Slovenije, Makedonije, Hrvatske, Podgorice, Kotora, Živinica, Nevesinja i Mostara", kazao je Kosanić.

Govoreći o natječaju na koji je pristiglo 860 radova, Kosanić je kazao kako je on raspisan početkom listopada i kako je trajao do kraja prosinca prošle godine.

Inače, festival će se održavati danas i sutra. Djeca pjesnici će danas razgovarati sa članovima žirija, u Omladinskom kulturnom centru Abrašević bit će upriličena večer poezije, a na kraju dana će biti upriličen Rock zabavni program.

Drugog dana festivala u Centru za kulturu u Mostaru bit će proglašeni pobjednici kojima će biti uručene nagrade. Također, prije proglašenja pobjednika mladi pjesnici će položiti cvijeće na mauzolej Osmana Đikića, na grob Alekse Šantića i Svetozara Ćorovića.

Također, bit će upriličen i posjet osnovnoj školi Mujaga Komadina.

Kopirati
Drag cursor here to close