27. noć

Mostar: Upriličen 11. iftar pod otvorenim nebom

Kultura / Flash | 01. 07. 2016. u 20:45 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za oko 700 osoba priređen je iftar u organizaciji Medžlisa islamske zajednice Mostar na igralištu u Sjevernom logoru, a povodom 27. noći ramazana.

Glavni imam Medžlisa IZ Mostar Suljo ef. Cikotić pozvao je vjernike da ovu noć provedu u ibadetu i činjenju dova.

"Ovaj dio zajedništva džemata, zajedničkog iftara i podjele koju uz zajedničke dove večeras na ovom platou želimo uputiti Allahu dž.š. za poboljšanje stanja svakog pojedinca, ozdravljenje svakog bolesnika za oslobađanje duga svakog koji dug ima ili bilo kakvu tegobu.

Ovo je noć odredbe u kojoj su posebno dove primljene, tko dokuči ovu noć zaista u bilo kojem kontekstu, bilo kojeg dobročinstva, bila to dova, namaz, lijepa riječ ili sadaka kao da je to činio 83 godine svoga života", poručio je ef. Cikotić.

Muftija mostarski Salem ef. Dedović je kazao kako je održavanje ovakvog zajedničkog iftara zaista poseban događaj, te da je Mostar poseban po tome budući da se već 11 godina održava ova svečanost, odnosno zajednički iftar na otvorenom u organizaciji MIZ-a.

"Ovakav događaj iz Mostara se prenosi i na druge gradove u Bosni i Hercegovini, a to je jako važno jer na taj način iz ovog grada šaljemo dobre poruke. Ova noć je posebna, ali i ramazan u cjelini je velika dobrota koja ljude okuplja i povezuje", kazao je muftija Dedović.

Nakon iftara upriličen je zajednički namaz, te prigodan program u džamiji i pored džamije u Sjevernom logoru, ali i u većini džamija u sklopu ovog muftijstva.

Medžlis IZ Mostar i Bošnjačka zajednica kulture 'Preporod' gradsko društvo Mostar za subotu u 23:30 sati planiraju Ramazanski koncert na platou ispred Narodnog pozorišta Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close