O oprostu iz ugla vjere

Mostar: Studenti s tri različita fakulteta će govoriti o vjeri i oprostu

Kultura / Flash | 15. 05. 2015. u 06:27 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dana 18. svibnja 2015. godine u Mostaru, u zgradi Gradske uprave (Đački dom, Kralja Tvrtka bb) s početkom u 11 sati, studenti islamskog, katoličkog i pravoslavnog teološkog fakulteta govorit će o vjeri i oprostu. Ovo je prvi put da se omogućava prostor mladim ljudima – studentima teologije, budućim vjerskim službenicima, da podijele s publikom osobni doživljaj mira i pomirenja iz vjerskog ugla.

Riječ je o javnom govorenju pod nazivom ''Vjera i oprost'' koje se održava u okviru projekta PRO-Budućnost (Povjerenje, Razumijevanje, Odgovornost za Budućnost) Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji realizira Catholic Relief Services u suradnji s Fondacijom Mozaik, Caritasom BK BiH, Forumom građana Tuzla, Helsinškim parlamentom građana Banja Luka i Međureligijskim vijećem BiH.

Kroz projekt PRO-Budućnost se redovno održavaju javna govorenja bivših zatočenika logora koji svoju osobnu priču artikuliraju u formi poruka pomirenja i oprosta. Ovakva javna govorenja su održana i na teološkim fakultetima, nakon čega je prepoznat potencijal da se budućim vjerskim službenicima također omogući da podijele svoje priče, razmišljanja i poticaj na oprost i pomirenje različitim publikama, u prvom redu mladim ljudima. Aktivnost se održava uz podršku Međureligijskog vijeća BiH, partnera u projektu PRO-Budućnost.

Ovom događaju će prisustvovati mladi, predstavnici NVO sektora, predstavnici/ce crkava i vjerskih zajednica, obrazovnih institucija i druge zainteresirane strane iz Mostara i Nevesinja.

Projekt PRO-Budućnost (Povjerenje, Razumijevanje, Odgovornost za Budućnost) Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) ima cilj izgraditi pomirenje i povjerenje među građanima svih etničkih grupa u BiH, što se temelji na pretpostavci da izgradnja trajnog mira počinje otvaranjem iskrenog dijaloga te razumijevanjem druge strane. Projekt aktivno djeluje u 30 općina/gradova širom Bosne i Hercegovine, između ostalih i u Nevesinju i Mostaru, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close