Izuzetak

Mostar - roditelji: Djeca naišla na zatvorena vrata; Muzej: Posjet potrebno najaviti

Kultura / Flash | 21. 02. 2016. u 08:21 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tijekom subote redakciji portala Bljesak.info obratilo se nekoliko roditelja djece koji su opisali problem koji se dogodio u petak prijepodne.

Naime, 40 učenika nižih razreda jedne osnovne škole se sa nastavnim osobljem uputio u Muzej Hercegovine kod Starog mosta kako bi djecu upoznali sa dijelom povijesti ovog kraja.

Kako roditelji navode, naišli su na zatvorena vrata Muzeja, iako su došli tijekom radnog vremena (oko 11:30 sati).

Ovim povodom kontaktirali smo rukovodstvo Muzeja gdje nam je rečeno kako je to izuzetak, jer su djelatnici ove ustanove uvijek tu kada se prethodno izvrši najava dolaska.

"Nema razloga da ne pustimo nastavnike i djecu, jer su oni gotovo stalni gosti Muzeja, ali škole prije toga pošalju najavu dolaska kako bi osoblje bilo spremno dočekati ih kada dođu", navodi se iz Muzeja Hercegovine.

"Dolaze nam učenici iz Mostara, ali i drugih gradova Hercegovine. Već imamo najavu dolaska učenika pojedinih škola narednog tjedna, tako da djeca koja su se u petak vratila vjerojatno nisu dogovorili posjet, odnosno škola nije dogovorila posjet Muzeju", priopćeno je iz ove ustanove.

Inače, dogovor oko posjeta Muzeju Hercegovine se može dogovoriti putem telefona 036/551-602 ili putem elektronske forme na internetskoj stranici.

Kopirati
Drag cursor here to close