Pavarotti

Mostar rock School: Programski koncert "Domaćica"

Kultura / Flash | 08. 11. 2016. u 11:51 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U četvrtak 10.11. 2016 u Muzičkom centru Pavarotti sa početkom u 20:30 sati, Mostar Rock School će predstaviti prvi po redu programski koncert u sklopu školske 2016/2017 godine.

Prošlu školsku godinu, posljednji u nizu programskih koncerata bio je upravo koncert na temu domaće glazbe, a ovu školsku godinu će započeti istom temom, domaćicom.

Programski koncerti prezentiraju rezultate Session bands programa u sklopu kojeg polaznici obrađuju i kreiraju glazbu na zadatu temu i u zadatom vremenskom okviru. Iz kruga u krug stvaraju se nove bend formacije koje rade na novim zadacima, tako da svaki programski koncert donosi nešto novo.

U sklopu jedne godine, škola predstavi pet tematskih koncerata koji predstavljaju rad i program škole, a kroz Session bands program formira se preko 50 bend formacija i isto toliko autorskih uradaka.

U četvrtak predstavljamo rezultate prvog tematskog 40-dnevnog ciklusa u kojem će sudjelovati 65 izvođača i autora. Formirano je 12 bendova klasičnih formacija, plus dvije akustične trio formacije, a zadata tema je "Domaćica".

Izvodit će se obrade hitova nastalih na našim prostorima, ali i autorska djela. Najbolji autorski uradak/izvedba bit će nagrađen snimanjem, tako da koncert ima i kompetitivni aspekt.

''Pozivamo sve poštivatelje dobre glazbe da nam se pridruže i da zajedno sa nama se prisjete nekih od najvećih hitova domaće glazbe'', poručili su organizatori.

Ulaz je slobodan.

Za više informacija o Mostar Rock School posjetite www.mostarrockschool.org.

Kopirati
Drag cursor here to close