Ćorovića kuća

Mostar: Promocija novih brojeva časopisa 'Život'

Kultura / Flash | 14. 11. 2016. u 10:56 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarska promocija novih brojeva časopisa ''Život'' bit će održana sutra, utorak 15.11. u Ćorovića kući, s početkom u 19 sati. Nove brojeve časopisa će promovirati Goran Karanović, Mirza Sarajkić i Naser Šečerović.

U broju od kolovoza Život donosi blok posvećen nedavno preminulom Zilhadu Ključaninu, velikom bosanskohercegovačkom književniku, bivšem uredniku ovog časopisa.

I u ovom broju naglasak je na tekućoj bh. književnoj produkciji, tako da je predstavljeno petnaestak naših pisaca iz oblasti proze, poezije i drame. Uz stalne rubrike, kao što su Aspekti govora ili Književnost i novi mediji, u ovom broju se nastavlja sa velikim brojem prikaza knjiga koje se kod nas objavljuju. Redakcija časopisa je ponosna na to što je Život prvi u regiji, ako ne i u Europi, objavio predstavljanje suvremene arapske književnosti iz Sirije.

Broj Života od rujna posvećen je 55. Sarajevskim danima poezije. Predstavljena je ugledna švicarska pjesnikinja Ilma Rakusa, ovogodišnja dobitnica nagrade Bosanski stećak, a sudionici Dana poezije su predstavljeni dvojezično, na našem i na njemačkom jeziku. U ovom broju Život je predstavio i suvremenu austrijsku književnost.

Kopirati
Drag cursor here to close