Filozofski fakultet

Mostar: Predstavljen književno-znanstveni rad doc. dr. Ive Beljan-Kovačić

Kultura / Flash | 08. 05. 2017. u 13:16 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Književno-znanstveni rad doc. dr. Ive Beljan-Kovačić predstavljen je u ponedjeljak na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

Tom prilikom promovirane su knjige "O pričama i čitanju", "Na rubu književnosti" i "Pripovijedanje povijesti" koje se bave starijom hrvatskom književnošću, a posebice književnošću bosanskohercegovačkih franjevaca.

Prof. dr. Perina Meić istaknula je tom prigodom kako je Beljan-Kovačić prva kvalificirana stručnjakinja starije hrvatske književnosti na ovom području.

"U svojim djelima proučava odnos književnosti i historiografije. Služeći se ljetopisima bosanskih franjevaca, ona dokazuje da to nisu samo povijesna štiva", objasnila je Meić.

Doc. dr. Jela Sabljić-Vujica naglasila je kako autorica u svojoj nastavno-znanstvenoj djelatnosti ima tri knjige i preko 30 stručnih radova koji su objavljivani u različitim časopisima i publikacijama.

"Ivine knjige su metodološki dosljedne i jezični koncizne. Kroz njih nam nudi prijedlog za periodizaciju franjevačke književnosti", kazala je Sabljić-Vujica.

Iva Beljan-Kovačić u svom je obraćanju izrazila zadovoljstvo što su u predstavljanju knjiga sudjelovale njezine kolegice te zahvalila svima koji su pomogli u promociji.

U glazbenom dijelu programa predstavio se Ante Kovačić skladbama "Sanjam" i "Moja kuća" čije tekstove također potpisuje Beljan-Kovačić, priopćio je Ured za odnose s javnošću Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

Kopirati
Drag cursor here to close