Skupština

Mostar: Iza KUD-a Bijelo polje uspješna godina

Kultura / Flash | 01. 03. 2016. u 17:24 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U ponedjeljak je održana redovna izvještajna skupština 'KUD-a Bijelo Polje', kojoj je od 60 pozvanih sudjelovalo njih 45, tako da je skupština imala 'kvorum' za rad.

Skupštinu je otvorila predsjednica Didona Maksumić-Pajo, koja je na početku pozdravila sve prisutne članove Skupštine, te ukazala na značaj održavanja iste, kao i opredjeljenje 'KUD-a Bijelo Polje' na njegovanju kulture i kulturne baštine našeg kraja, za što bolji i kvalitetniji rad društva što su članovi i dokazali i pokazali bezbroj puta na svojim nastupima i natjecanjima.

Nakon usvojenog dnevnog reda i procedura rada skupštine, prisutnima se obratio Miralem Gluhović koji je u svom nadahnutom izlaganju iznio dosta pohvalnih i veliki broj održanih programa i projekata u protekloj godini, pohvalio pojedine članove, kao i zahvalio pojedinim gospodarskim društvima koji su dali veliku pomoć i podršku uradu društva, a na kraju zatržio od prisutnih predstavnika vlasti da pomognu u uređenju prostorija za rad i opremanje društva.

KUD Bijelo Polje je u 2015. godini održao 12 nastupa širom BiH, a podvukli su nastupe na Međunarodnoj smotri folkora pod nazivom 'Bjelopoljski dani folklora', '53. Prvi glas Bijelog polja' kao i učešća van grada Mostara širom BiH.

Usvojeni su iscrpni izvještaji, narativni, financijski i Nadzornog odbora, kao i plan rada za narednu odnosno tekuću godinu jednoglasno. Diskutanti na skupštini su dali podršku radu društva, podržali plan rada za ovu godinu sa kojim društvo treba da se još više i bolje predstavi javnosti. Očekivati je da ove godine svoje programe 'KUD Bijelo polje' predstavi van naše zemlje što bi zadovoljilo njegove članove i članice.

Na kraju predsjednik je dodjelio nagrade zaslužnim članovima za doprinos u radu društva, kao i poduzetnicima i pojedincima koji su svojim sredstvima kontinuirano pomagali rad društva.

Nagrađeni su: voditelj folklornog ansambla Dijana Kukolj, voditelj solističkog ansambla Salem Sihirlić, Članovi folklornog ansambla Emina Omanović, Sead Bubalo, Nedim Omanović i Sedin Macić kojem će naknadno biti uručeno priznanje.

Nagrađeni su i gospodarstvenici i prijatelji društva firme, Amitea d.o.o. Mostar i Autostart servis Vrapčići (Senad Husnić i Mirsad Vrce). Skupštini su prisustvovali i stariji članovi predratnog 'KUD-a Bijelo Polje', koji su bili aktivni u tom periodu kao i predstavnici vlasti, sportskih i drugih organizacija te gosti koji svatko na svoj način doprinose i prate rad društva.

Na kraju predsjednica je pozvala prisutne na pripremljenu skromni domjenak gdje su se nastavili razgovori o proteklom periodu i daljnjem radu.

Kopirati
Drag cursor here to close