Galerija Aluminij

Mostar domaćin izložbe slika Željka Korena

Kultura / Flash | 02. 06. 2016. u 09:15 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Samostalna izložba slika jednoga od uspješnijih mostarskih akademskih slikara mlađega naraštaja Željka Korena bit će upriličena u četvrtak, 9. lipnja u 19 sati, u mostarskoj Galeriji "Aluminij“.

Riječ je o postavu koji broji dvadesetak djela, rađenih u tehnici akril na platnu, nastalih tijekom 2015. i 2016. godine.

''Svakoj od slika imenom je godina nastanka i upravo zato izložbi, kao takovoj, nisam odredio posebno ime. Bilo koji naziv, naime, bio bi nepotpunim, jer je ovo nastavkom jednoga niza slika u kojima se bavim svojim životom. Nastojim vizualno prikazati problematiku koja me opterećuje, a to je pogled na svoju prošlost i svaki ovaj rad prikazuje po jednu skoro izgubljenu uspomenu. Zapravo, nadomještam rupe u sjećanju stvarima koje sam izmislio. Teme koje obrađujem naizgled su nebitnim djelićima jednoga života, većinom sitnice, ali se zapravo one najdublje urežu u nas. Pretpostavljajući da je tako u svačijemu životu, nadam se uspješnomu uspostavljanju konstruktivne komunikacije s publikom, što je i bit svake izložbe'', kazao je Koren.

Dubrovački likovni poznavatelj Andrija Seifried piscem je kataloškoga osvrta na Korenov postav, nazvanim Imaginarno krstarenje kroz vrijeme, a odmah u početku ističe kako ga se dojmila slikareva minucioznost pristupa temi koja odražava slikarski talent koji se rijetko susreće na ovim prostorima.

Inače, Željko Koren rođen je 1983. godine u Mostaru. Nakon završene Srednje likovne škole Gabrijela Jurkića, godine 2007. diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Mostaru, pod vodstvom prof. Antuna Borisa Švaljeka, gdje je 2009. završio i poslijediplomski studij Ars Sacra, pod vodstvom prof. Ante Kajinića. Izlagao je dosad na 12 samostalnih i na 67 skupnih izložbi u BiH i u Hrvatskoj. Članom je Društva hrvatskih likovnih umjetnika u FBiH, likovne skupine Čičak i multimedijalne likovne skupine naziva Nismo se dogovorili oko imena.

Izložba slika bit će otvorena do 24. lipnja.

Kopirati
Drag cursor here to close