NeSpoon stiže u Mostar

Mostar - Budite dio umjetničkog koncepta i donirajte heklane stoljnake

Plafroma Udruge Rezon pozvala je žene Mostara da budu dio koncepta, na lokaciji stare gradske biblioteke Mostar
Kultura / Flash | 10. 08. 2023. u 12:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je 2021. godine Mostaru poklonila jedan od već sada omiljenih murala, umjetnica iz Poljske uz podršku Fondacije Kvinna till Kvinna, ponovo će biti gošća Street Arts Festivala Mostar koji će se održati od 26.08. do 03.09.2023.

Njezin rad bazira se prvenstveno na pozitivnim emocijama s težnjom stvaranja pozitivne umjetnosti, a ovog puta će raditi instalaciju na lokaciji stare gradske biblioteke kojoj će udahnuti novi život i ispričati priču o mjestu, vremenu i viziji ljepote.

Povodom ovog dešavanja festivalska plafroma Udruga Rezon pozvala je žene Mostara da budu dio koncepta te je objavljen poziv da se doniraju heklani stolnjaci koje će umjetnica koristiti za izradu instalacije.

Zainteresirane građanke mogu se javiti na mail [email protected] ili putem broja
063 259 518.

 

Inače, NeSpoon je poznata po svojim složenim radovima koji kombiniraju čipku, keramiku, slikarstvo i razne materijale, kako bi stvorila instalacije i murale. Njena prepoznatljiva estetika često odiše ženstvenošću, tradicijom i detaljima inspiriranim narodnim motivima veza, koje iznova na svakoj novoj lokaciji povezuje sa mjestima koje posjećuje.

''Sa NeSpoon smo ostvarili posebnu suradnju i prijateljstvo i sretni smo što nam ponovo dolazi jer znamo da će donijeti posebnu energiju na naš festival. Ovo je također odlična prilika da se povežemo još više s građankama i građanima i uključimo ih u umjetničke procese'', ističi iz Udruge Rezon.

 

Kopirati
Drag cursor here to close