papa

Moć je kao da pijete džin na prazan želudac

Kultura / Flash | 26. 04. 2017. u 11:10 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ljudi moraju brinuti o onima koji imaju manje sreće u životu i biti ponizni te istovremeno nastojati izgraditi društveno uključivu budućnost za svakoga, kazao je u srijedu papa Franjo na "TED Talk" konferenciji.

"U Argentini postoji izreka: moć je kao da pijete džin na prazan želudac. Vrti vam se, opijeni ste, izgubite ravnotežu i ako svoju moć ne povežete s poniznošću i nježnošću, završite tako da povrijedite sebe i one oko vas", kazao je Papa, prenosi Hina.

"Molim vas, dozvolite mi da to kažem jasno i glasno: što ste moćniji, vaše će djelovanje imati veći učinak na ljude, i na vama je veća odgovornost prema poniznom postupanju. Ako to ne učinite, vaša će vas moć uništiti i vi ćete uništiti druge", poručio je papa Franjo.

U video poruci na konferenciji u kanadskom Vancouveru, Papa je kazao da često brine o bolesnima, migrantima, zatvorenicima i nezaposlenima, ističući potrebu za poštenijim društvom.

"Kako bi to bilo divno kada bi razvoj znanosti i tehnologije išao ruku pod ruku s većom jednakošću i društvenom uključivošću. Kako bi to bilo divno da, dok otkrivamo udaljene planete, ponovo otkrijemo potrebe braće i sestara koji se okreću oko nas", rekao je papa Franjo.

Kopirati
Drag cursor here to close