nove ideje

Mladi stvaratelji na susretu 'City of Art – Počitelj'

Kultura / Flash | 06. 07. 2016. u 09:26 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Naše Udruženje, u suradnji sa općinom Čapljina i Safetom Zecom, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i sporta te Ministarstva okoliša i turizma Federacije Bosne i Hercegovine i ove godine, organizira međunarodne susrete mladih stvaratelja u kulturi 'City of Art – Počitelj'.

Ovo su drugi po redu susreti a organizatori očekuju da će ove godine u interdisciplinarnim radionicama sudjelovati oko pedeset studenata i mentora iz zemlje i inozemstva. Među mentorima će se, pored Zeca naći i Rinko Golubović, Vedran Fajković, Damir Imamović, Vlado Podany, Imrana Kapetanović, Haris Dedović a te se ove godine pridružuju i profesori sa Sveučilišta u Bologni koji su pokazali interes da njihovo Sveučilište postane stalni partnerom City of Art.

Na realizaciji City of Art već je ostvarena suradnju sa Udruženjem likovnih umjetnika Bosne i Hercegovine kroz zajedničko korištenje prostora Likovne kolonije u Počitelju, kao i sa Fakultetom dramskih umjetnosti u Tuzli i dekanom, gospodinom Vladom Keroševićem, te Europian Yoth Press Organization.

Cilj i ideja vodilja City of Art jeste upoznavanje i zbližavanje mladih stvaratelja u kulturi, razmjena ideja i ostvarivanje suradnje na zajedničkim multimedijalnim projektima, međureligijska i međunacionalna tolerancija i poštovanje, vraćanje staroga sjaja Počitelju ali i turistička promocija kulturno – povijesnog nasljeđa Počitelja, regije općine Čapljina i Bosne i Hercegovine.

Svečanost otvaranja II City of Art – Počitelj održat će se u petak 8.srpnja u 20 sati u avliji Likovne kolonije a susreti će potrajati do 19. srpnja 2016. godine. Na otvaranju će nastupiti klapa Trebižat i poznati pijanista Vlado Podany.

Kopirati
Drag cursor here to close