Radionice

Mladi i kulturno nasljeđe

Cilj radionice je povezati nastavne sadržaje iz predmeta povijest s arheološkim predmetima i postavkama iz zbirke Muzeja Hercegovine Mostar.
Kultura / Flash | 18. 12. 2018. u 11:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Radionica „Mladi i kulturno nasljeđe“ koju organizira Muzej Hercegovine Mostar sa O.Š. Gnojnice,  održat će se 19. prosinca 2018. godine u 12h u Muzeju Hercegovine Mostar- spomen kuća Svetozar Ćorović na Luci.

Cilj radionice je povezati nastavne sadržaje iz predmeta povijest s arheološkim predmetima i postavkama iz zbirke Muzeja Hercegovine Mostar.

„Mladi i kulturno nasljeđeadionica je planirana kroz dva susreta sa učenicima. Na prvom susretu, učenici će obići lapidarij u kojem se nalaze predmeti iz arheološke zbirke (stećci, sarkofag, are itd)  ispred Centra za kulturu Mostar, a koji su vlasništvo Muzeja Hercegovine Mostar, te čuti predavanje o stećcima (bosanskim srednjovjekovnim spomenicima). Nakon toga  učenici će u prostorijama muzeja modelirati stećke sa raznim autentičnim ukrasnim motivima iz srednjeg vijeka.

Drugi susret, koji je planiran u siječnju 2019. godine, posvetit ćemo dekorisanju prethodno napravljenih stećaka'', priopćili su organizatori.

Radionica će se provoditi u prostorijama Muzeja Hercegovine Mostar, a istu će voditi Elma Marić (muzejski pedagog) i Edin Mulović (kustos).

Kopirati
Drag cursor here to close