Radna posjeta

Međugorje mora biti jedan od prioriteta u radu Vlade HNŽ-a

Kultura / Flash | 24. 06. 2014. u 14:40 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Denis Lasić, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije, zajedno sa Slađanom Bevandom, ministrom unutarnjih poslova i Stjepanom Krasićem, ministrom prometa i veza, boravio je danas u radnom posjetu Međugorju.

U župnom uredu crkve sv. Jakova, održan je sastanak na kojem je župnik župe Međugorje fra Marinko Šakota, zajedno s predstavnicima mjesnih zajednica Međugorje i Bijakovići, izaslanstvo Vlade upoznao s problemima koji opterećuju ovu župu i ove mjesne zajednice.

Sigurnost hodočasnika, ali i sigurnost svih drugih građana u Međugorju, te prometna i urbanistička problematika teme su o kojima želimo i moramo svakodnevno razgovarati, istaknuo je župnik Šakota dodajući kako u tome očekuje razumijevanje i potporu kako općinskih tako i županijskih, ali i drugih razina vlasti u Bosni Hercegovini, navodi se u priopćenju Vlade HNŽ-a.

''Međugorje zbog svoje prepoznatljivosti, ali i poruke koju preko Međugorja šaljemo diljem svijeta treba Vaše razumijevanje, ali i Vašu snažniju potporu'' istaknuo je župnik Šakota, zahvaljujući predsjedniku Vlade i ministrima na iskazanoj spremnosti da zajedničkim naporima naprave pozitivne pomake u onim oblastima koje danas u negativnom smislu opterećuju Međugorje.

Kada su u pitanju aktivnosti policije već smo učinili određene kadrovske promjene, pojačali smo nazočnost pripadnika Ministarstva unutarnjih poslova na ovom području, a raduju me Vaše riječi kako su te aktivnosti već dale rezultate'', istaknuo je ministar Bevanda, dodajući kako će i sve buduće aktivnosti po ovim pitanjima biti koordinirane s predstavnicima općine i predstavnicima mjesnih zajednica Bijakovići i Međugorje.

''Na ovom području u tijeku je realizacija nekoliko projekata iz oblasti prometne infrastrukture, a nekoliko njih je u fazi pripreme. Moramo znati kako oni neće riješiti probleme kada je u pitanju unutarnji promet, koje imaju stanovnici mjesnih zajednica Međugorje i Bijakovići'', kazao je ministar Krasić, te dodao ''ovu problematiku moramo rješavati u suradnji s nadležnim općinskim tijelima, a potpora Ministarstva prometa i veza nikada nije bila upitna, ali moramo poštovati nadležnosti i ovlasti razina vlasti koje predstavljamo'', zaključio je ministar Krasić.

Predsjednik Lasić kazao je kako će Vlada putem resornih ministarstva učiniti sve kako bi se napravili pozitivni pomaci, kako po pitanju sigurnosti svih hodočasnika i građana, tako i po pitanju prometne infrastrukture, ističući kako Međugorje zbog svoje specifičnosti, zbog svoje uloge u turističkoj prepoznatljivosti naše županije, ali i zbog slike o nama koju preko Međugorja šaljemo u sve dijelove svijeta mora biti jedan od prioriteta u radu Vlade.

Sastanku su uz župnika Šakotu bili nazočni Dragan Vasilj i Ivan Kozina, predstavnici mjesne zajednice Međugorje, te Mile Ostojić predstavnik mjesne zajednice Bijakovići.

Kopirati
Drag cursor here to close