Predstavljanje romana

Medaljon u Slavoniji

Kultura / Flash | 07. 12. 2015. u 07:41 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavljanje romana Medaljon autorice Anite Martinac u Vinkovicma, Osijeku i Vukovaru organizirao je Ogranak Matice hrvatske u Vinkovcima i Ogranak Matice hrvatske u Čitluku, a u okviru programa Dani Hrvatske matice iseljenika u Vukovarsko – srijemskoj županiji "Domovina u mom srcu".

U prostorijama Matice hrvatske u Vinkovcima, pred punom dvoranom, autorica je izazvala jake emocije kod publike, te se nakon predstavljanja romana o kojem je govorio kninski pjesnik Ante Nadomir Tadić Šutra i dr. Dražen Švagelj , nastavljeno je druženje s publikom gdje su se razmijenila i osobna iskustva potaknuta otvorenom temom.

''Poznato je da je Slavonija naseljena hercegovcima ali manje je znano da je većina tih hercegovaca morala pobjeći pred komunističkim terorom koji se odvijao u Hercegovini. Starije generacije su izrazile zahvalnost autorici na ovom vrijednom radu'', rečeno je na promociji romana.

''Medaljon'' je također promoviran u osječkoj Knjižari Nova, s domaćinima MH u Osijeku. Od tada se roman Medaljon nalazi u ponudi ove knjižare koja je uvijek s velikim zanimanjem popratila svako novo djelo vrijedno pažnje. Zaključak je osječkoga druženja da ovo djelo treba postaviti na kazališne daske, te se uskoro očekuje i neka nova suradnja.

Pastoralni centar sv. Bono u Vukovaru također je ugostio autoricu Martinac i roman Medaljon.
Kako je krajem prošle 2014 godine autorica Martinac bila gost u Vukovaru na dodjeli nagrade

''Najljepša domoljubna pjesma'' u organizaciji udruge braniteljica Domovinskog rata, i ovoga puta nije izostala podrška publike kojoj je autorica poznata i po svojim ranijim djelima. Gosti iz Mostara, Čitluka i Knina u Vukovaru su se poklonili svim žrtvama Domovinskog rata i još jednom pokazali da se Domovina živi, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close