Potpora

Matica hrvatska Čitluk kod Hercega

Kultura / Flash | 14. 07. 2021. u 14:29 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije i zastupnik u županijskoj skupštini primio je u srijedu Andriju Stojića, predsjednika Ogranka Matice hrvatske Čitluk i književnicu Anitu Martinac, suradnicu Predsjedništva tog ogranka.

Foto: Fena / 

Stojić je upoznao Hercega s aktivnostima i djelovanjem Ogranka, kao i vizijama koje Matica hrvatske Čitluk ima u skoroj budućnosti, ali i na dugoročnom planu, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

''Ovih dana proslavili smo 30. obljetnicu postojanja i rada. Rad Matice hrvatske Čitluk ogleda se kroz organizaciju kulturnih događaja, izdavanje i predstavljanje novih knjiga te likovnih izložbi. U dosadašnjem radu, objavili smo ukupno 315 naslova iz različitih umjetničkih i znanstvenih disciplina i područja kulturnog života te organizirali 165 umjetničkih izložbi što ovaj ogranak svrstava u red najaktivnijih ogranaka Matice hrvatske u cjelini'', kazao je Stojić.

Čestitajući 30. obljetnicu obnoviteljskog rada, Herceg je izrazio zadovoljstvo djelovanjem Ogranka Matice hrvatske Čitluk, ističući dobru suradnju koja je uspostavljena s Vladom HNŽ-a.

''Ogranak Matice hrvatske Čitluk jedno je od onih nacionalnih kulturnih društava koje smo prepoznali kao istinskoga promotora kulture i očuvanja kulturne baštine, zbog čega ćemo i u vremenu pred nama, u skladu s našim mogućnostima, nastaviti podupirati njihov rad'', zaključio je Herceg.

Kopirati
Drag cursor here to close