12,5 milijuna gledatelja

"Mali princ" najgledaniji francuski animirani film u inozemstvu

Kultura / Flash | 03. 12. 2015. u 20:28 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Mali princ" u režiji Marka Osbornea, temeljen na jednoj od najprevođenijih filozofskih priča u svijetu, ostvario je najveći uspjeh za neki francuski animirani film u inozemstvu s 12,5 milijuna gledatelja, objavljeno je u četvrtak.

Prethodni rekord držao je film "Arthur u zemlji Minimoya" Luca Bessona s 10,3 milijuna gledatelja između 2006. i 2009., objavila je kuća Unifrance, zadužena za promociju francuske kinematografije u inozemstvu koja o tome vodi statistiku zadnjih 20 godina.

Nadahnut filozofskom pričom "Antoinea de Saint-Exuperyja, koja je među najprevođenijim književnim djelima na svijetu, "Mali princ" osvojio je Kinu gdje ga je pogledalo 5 milijuna ljudi. U Brazilu i Meksiku vidjelo ga je po 2 milijuna gledatelja, a u Francuskoj, primjerice 1,8 milijuna ljudi.

Film pripovijeda susret između pilota i djevojčice između kojih se rađa prijateljstvo. Pilot djevojčici pripovijeda novu epizodu iz života Malog princa, koji je stigao s drugog planeta i kojega je pilot svojedobno imao prigodu upoznati.

Kopirati
Drag cursor here to close