ULU HKD Napredak

Mala galerija sv. Ante na Bistriku: Izložba zamišljena kao spoj slikarstva i skulpture

Kultura / Flash | 24. 12. 2014. u 05:54 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U punoj Maloj galeriji sv. Ante na Bistriku sinoć je otvorena izložba slika Udruge likovnih umjetnika HKD Napredak (ULU HKD Napredak).

Nazočne je na početku pozdravila predsjednica ULU HKD Napredak Hiba Mustafić i zahvalila svim ljubiteljima umjetnosti koji su došli na otvorenje izložbe, poželjela svim katolicima blagoslovljen Božić, te svima poželjela uspješnu i sretnu Novu 2015. godinu.

Izložbu je otvorio brat Bariša Brajnović koji je nazočnima poželio dobrodošlicu u ime samostana i Crkve sv. Ante, dok je kritički osvrt na radove, koji je pročitao Miroslav Pilj, dala magistrica povijesti umjetnosti i bibliotekarstva Alma Mešić.

''Mala Galerija crkve sv. Ante na Bistriku ponosno je na dan 23. prosinca 2014. godine otvorila vrata božićnoj izložbi članova okupljenih oko ULU Napredak. Ne iznenađuje kako, gledajući po zidovima galerije ili promatrajući izložbeni prostor, promatrač nailazi na kontraste u koloritu, raznolikosti u prezentiranim oblicima te ostalim likovnim elementima. Ne iznenađuje ni to što je izložba zamišljena kao spoj slikarstva i skulpture'' napisala je Mešić.

Otvaranju izložbe nazočile su mnoge poznate osobe iz društveno-političkog i akademskog života kao što je ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Ivica Šarić.

Posjetiteljima je predstavljeno ukupno 55 radova (53 slike i 2 skulpture) 42 umjetnika, članova Udruge likovnih umjetnika Hrvatskog kulturnog društva Napredak.

Izložba će u galeriji crkve svetog Ante biti postavljena do 6. siječnja 2015. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close