šesta smotra

Livno: Održana međunarodna smotra folklora "Gospojina 2015."

Kultura / Flash | 17. 08. 2015. u 11:12 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šesta međunarodna ocjenjivačka smotra izvornog folklora "Gospojina 2015." održana je u subotu na Čajeru u Sturbi kod Livna, u organizaciji KUD -a "Rudine"- župa Vidoši Livno, priopćeno je iz Vlade HBŽ-a.

Manifestaciju je otvorio predsjednik Vlade Hercegbosanske županije Draško Dalić, koji je tom prigodom čestitao KUD-u "Rudine" na organizaciji smotre i zahvalio na čuvanju tradicije i običaja.

Nazočne su pozdravili i predsjednik KUD-a "Rudine" Josip Perković te načelnik Livna Luka Čelan i načelnik općine Nedelišće Darko Dania, priopćeno je iz Vlade HBŽ-a.

Stručni i ocjenjivački žiri, pod predsjedanjem direktora Vinkovačkih jeseni Danijela Šote, nakon nastupa društava proglasio je pobjednika 6. međunarodne ocjenjivačke smotre folklora, a to je KUD "Sveti Juraj" iz Draganića iz Republike Hrvatske.

Drugo mjesto zauzelo je KUU "Seljačka sloga" Nedelišće, a treće mjesto pripalo je HKUD "Napredak" iz Knina.

Nagrade najboljim folklornim društvima iz Republike Hrvatske uručio je predsjednik Vlade Hercegbosanske županije Draško Dalić.

Uz nagrađene u natjecateljskom dijelu, svoj tradicijski folklor predstavili su i FA HKD "Napredak" Bugojno i HKUD "Crnašnica" Knešopolje. Članovi KUD-a "Rudine" nastupili su izvan natjecateljskog dijela.

U zabavnom dijelu manifestacije nastupili su guslar Metodije Vidović te dramska skupina HKUD "Napredak" iz Knina i članovi KUU "Seljačka sloga" iz Nedelišća. Voditelj programa bio je Branko Uvodić.

Kopirati
Drag cursor here to close