Napredak je misija

Lasić: Knjiga je mozaik određenih političkih refleksija o jednoj važnoj kulturnoj udruzi bh. Hrvata

Kultura / Flash | 02. 04. 2014. u 16:01 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavljanje knjige ''Napredak je misija: Razgovor'', autora mons.prof. dr. Franje Topića održana je u HKD herceg Stjepana Kosače u Mostaru.

''Ovo je kao što se vidi knjiga sabranih intervjua  nastalih u 20 godina, od 1990 do 2010. godine. Knjiga je važna, intervju kao sami ne moraju biti važni, ali  se prelama puno. Mi smo puno preživjeli povijesti, povijest se sve ove godine mogu pomnožiti sa dvije ili tri godine. Dakle, toliko se događalo u ovome vremenu. Ono što je meni osobno vrlo značajno da je ovo dio dokumenta, dio povijesti Napretka, te moje osobno, jer ipak 24 godine vodim Napredak'', rekao je Topić o svojoj knjizi. 

O knjizi su pred autora govorili prof. dr. Miroslav Palameta, predsjednik HKD Napredak- Glavna podružnica Mosar, prof. dr. Iko Skok, profesor na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru i prof. dr.Mile Lasić profesor na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

''Sudeći iz ove pozicije knjiga je mozaik određenih političkih refleksija o  jednoj važnoj kulturnoj udruzi bh. Hrvata i u osnovi svjedoči o monsinjoru Topiću kao  prosvijećenom političkom radniku i javnom djelatniku. To je poruka'', rekao je profesor Mile Lasić.

Kada je Napredak u pitanju profesor Lasić je rekao kako postoji puno pitanja koja se mogu postaviti, a jedno od važnijih je : ''Je li nužno da svećenik bude na čelu jedne civilne kulturne udruge kao što je Napredak?''.

''To je pitanje koje trebaju odgovoriti svi hrvatski ljudi, članovi, nečlanovi, javnost koju vrlo slabo ima ili nema'', rekao je Lasić.

Kopirati
Drag cursor here to close