Isprika

'Labuđe jezero' na hladnom: Isprika posjetiteljima zbog hladnoće

Kultura / Flash | 05. 03. 2016. u 11:03 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sarajevodisk, organizator gostovanja Carskog ruskog baleta s predstavom 'Labuđe jezero', uputilo je danas izvinjenje posjetiteljima u Olimpijskoj dvorani 'Zetra' zbog neadekvatno zagrijanog prostora u petak navečer.

"Nažalost, neuvjetnost dvorane i nagli pad temperature tog dana učinili su da istinski praznik baleta nismo ispratili u savršenim uvjetima, uprkos svim naporima i nastojanjima da se dvorana zagrije. Budući da Olimpijska dvorana Zetra nema vlastiti sustav zagrijavanja, angažirana je i eksterna kompanija koja je pokušala učiniti prostor što ugodnijim, ali to nije bilo moguće, kako zbog temperature zraka koja je u petak naglo pala, tako i zbog uvjeta same dvorane", navode u priopćenju iz Sarajevodiska.

U priopćenju se ističe da, uprkos evidentnom i kroničnom nedostatku infrastrukture u glavnom gradu BiH, Sarajevodisk organizator "uspješnih programa koji su u proteklim godinama Sarajevo svrstali u sami vrh regionalne kulturne i glazbene scene", neće odustati.

"Jedan od razloga za to je i činjenica da su 'Labuđe jezero' tehnički realizirale isključivo domaće kompanije tako da smo, produkcijski gledano, došli na visoku razinu tehničke kvalitete što budi nadu da uprkos izuzetno lošoj situaciji, možemo napraviti velike stvari.

Pred nama je duga borba u kojoj će, sasvim smo sigurni, kultura pobijediti nad kroničnim nedostatkom adekvatnih prostora i uvjeta za izvedbe vrhunskih kulturno-umjetničkih programa, te da će Sarajevo stati rame uz rame s europskim metropolama i imati kulturni život kakav zaslužuje", poručuju iz Sarajevodiska.

Kopirati
Drag cursor here to close