Foča

Kusturica najavio gradnju multiplexa u BiH

Kultura / Flash | 04. 03. 2017. u 08:34 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na fočanskoj premijeri filma "Na mliječnom putu", redatelj Emir Kusturica najavio je gradnju multiplexa sa tri kino dvorane u tom gradu, kao nastavak njegove ideje da oživi kina u krajevima gdje su oni zaboravljeni.

Kusturica je za film "Na mliječnom putu", koji je između ostalog sniman i na Zelengori, rekao da je početak jednog divnog prijateljstva, kojim nastoji od Višegrada do Trebinja oživjeti kina, i da stanovnici tih krajeva najnovija filmska ostvarenja gledaju u istom trenutku kada i građani San Francisca i drugih svjetskih metropola.

"Važna je ta dioba osjećanja, da znaš da gledaš taj film u istom trenutku kada izađe u San Franciscu, Munchenu, Beogradu i Banja Luci. S filmom 'Crna mačka, bijeli mačor' otvarao sam kina po Crnoj Gori, sa 'Zavjetom' u Srbiji na Mećavniku, a ovim filmom želim oživjeti ove krajeve koji su zaboravljeni kada je u pitanju kinematografija", rekao je Kusturica.

On je najavio da će zajedno sa općinskom upravom u Foči adaptirati tri dvorane, uz postojeću i dvije nove, u Centru za kulturu i informiranje, stvarajući novo kulturno i socijalno žarište u koje će dolaziti mladi, prenosi Srna.

Kopirati
Drag cursor here to close