Posjeta

Kulturni centar Kralj Fahd: Velika nam je čast upoznati se s djelovanjem Matice hrvatske Mostar

Kultura / Flash | 05. 03. 2014. u 12:59 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Maticu hrvatsku Mostar posjetilo je izaslanstvo Kulturnog centra Kralj Fahd u Mostaru na čelu s upravnikom Alajmijem Bandarom Qublanom. U izaslanstvu su bili i mr.sc. Alma Mustafić, koordinatorica Odjela za kulturnu promociju, izložbe i seminare i prevoditeljica Ilhama Purišević-Duraković.

S njima su razgovarali glavna tajnica MHM Misijana Brkić-Milinković i član Predsjedništva MHM, glavni urednik časopisa Motrišta, književnik Miro Petrović.

''Velika nam je čast što smo danas ovdje i što se možemo upoznati s djelovanjem vaše kulturne institucije. Željeli bismo vas upoznati s aktivnostima našega centra u Mostaru, ali i cijeloj BiH. Naš cilj je pojačati suradnju i učvrstiti kulturne, obrazovne i druge veze između Kraljevine Saudijske Arabije i BiH. Stoga naš glavni naglasak i jest na kulturi i obrazovanju. Naš centar pomaže različite projekte, te organizira zanimljive aktivnosti. Tako, primjerice, trenutačno imamo besplatne tečajeve arapskog i engleskog jezika te informatike. Zanimljivo da imamo oko 45 posto polaznika Srba i Hrvata. Dakle, otvoreni smo za sve narode BiH, bez obzira na vjeru i nacionalnost. Želimo stoga uspostaviti i suradnju s Maticom hrvatskom Mostar te eventualno i zajednički organizirati neke programe'' kazao je direktor Kulturnog centra Kralj Fahd u Mostaru.

Glavna tajnica MHM Misijana Brkić-Milinković zahvalila je gostima iz Kraljevine Saudijske Arabije na zanimanju za rad MHM i eventualne zajedničke projekte, te predstavila manifestaciju Mostarsko proljeće-Dani Matice hrvatske s naglaskom na ovogodišnji program. Član Predsjedništva MHM Miro Petrović predstavio je nakladničku djelatnost MHM - časopise Motrišta i Suvremena pitanja, kao i književni program Dana Matice hrvatske. Na kraju su razmijenjeni i prigodni darovi, a upravnik centra Kralj Fahd pozvao je predsjednicu i počasnog predsjednika MHM prof.dr. Ljerku Ostojić i Josipa Muselimovića u posjet njihovom centru.

Kopirati
Drag cursor here to close