Deveti Internacionalni festival folklora

Mostar | KUD 'Bijelo Polje' slavi 75 godina postojanja

Na festivalu se očekuje oko 250 sudionika folklornih ansambala i vokalnih solista iz cijele BiH, kao i iz Albanije, Bugarske, Palestine.
Kultura / Flash | 31. 07. 2023. u 19:03 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ove godine KUD "Bijelo Polje" kroz svoje planirane aktivnosti obilježava 75 godina postojanja i aktivnog rada na očuvanju i njegovanju tradicije kulture naroda i narodnosti Grada Mostara, Hercegovine i Bosne i Hercegovine.

Tim će povodom KUD "Bijelo Polje" Potoci u nedjelju, 6. kolovoza, od 20:30 sati organizirati Deveti Internacionalni festival folklora "Bjelopoljski dani folklora –Mostar 2023. na stadionu OŠ Bijelo Polje u Potocima.

Na festivalu se očekuje oko 250 sudionika folklornih ansambala i vokalnih solista iz cijele BiH, kao i iz Albanije, Bugarske, Palestine.

"Poštovani sugrađani vašim prisustvom, zahvalimo se predstavnicima kulture iz zemalja Albanije, Bugarske, Bosne i Hercegovine te predstavnicima Palestine koji su prvi put sa svojim folklornim ansamblima došli u našu zemlju i koji su uzeli učešće na ovogodišnjem festivalu", stoji u pozivu KUD-a Bijelo Polje.

Ove godine, pored festivala folklora u Bijelom Polju, u tijeku su i aktivnosti oko utemeljenja "Sekcije žena Bijelo Polje" koje će na svoj način, pored spomenutog festivala, dati doprinos radu KUD "Bijelo Polje" te stvoriti, kako kažu, što bolje pretpostavke oko formiranja i obnove rada Udruženja žena "Bijelo Polje", koje je prije nekoliko godina prestalo s radom i aktivnostima.

Iz KUD Bijelo Polje zahvalili su pokrovitelju festivala Ministarstvu obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNŽ-a, generalnim sponzorima Ministarstvu obrazovanja i znanosti FBiH i Gradu Mostaru, partnerima festivala Ministarstvu kulture i sporta FBiH i UTIKUS "Bašlija" Sarajevo te svima onima koji su na bilo koji način doprinijeli boljoj organizaciji festivala.

Kopirati
Drag cursor here to close