Venecija

Kruzeri više neće ploviti do Trga svetog Marka

Pristanište u luci Margera - umjesto na turističkom terminalu u povijesnom centru Venecije - samo je privremeno rješenje
Kultura / Flash | 26. 03. 2021. u 11:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kruzeri više neće ploviti pored Trga Svetog Marka u Veneciji i moraće da pristanu u industrijskoj luci grada, priopćila je talijanska vlada.

Ministri za infrastrukturu, kulturu, turizam i životnu sredinu zajednički su donijeli odluku da zaštite kulturno- povijesno nasljeđe koje pripada ne samo Italiji već i čitavom svijetu, navodi se u izjavi objavljenoj jučer, prenosi Guardian.

Ipak, pristanište u luci Margera - umjesto na turističkom terminalu u povijesnom centru Venecije - samo je privremeno rješenje, dodaje se.

Nekoliko ministara objavilo je poziv za ideje za terminal za krstarenje izvan lagune i stvaranje strukturnog i konačnog rješenja problema velikog tranzita brodova u Veneciji.

Prije nego što je pandemija korona virusa zaustavila industriju, u Veneciju su milijuni posjetitelja stizali upravo kruzerima.

Ali kritičari su rekli da su gigantska turistička plovila potencijalna opasnost po bezbijednost jer prolaze blizu istorijskih zgrada Venecije, kao i prijetnja za krhki ekosistem njene lagune.

Kopirati
Drag cursor here to close