Poligon Offline

Kruno Lokotar u Mostaru

Kultura / Flash | 18. 02. 2016. u 09:55 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski književnik i književni urednik Kruno Lokotar gostovat će u petak, 19. veljače 2016. godine u Hrvatskom domu Hercega Stjepana Kosače u sklopu novog izdanja Poligona Offline.

Poligon će se održati u maloj dvorani s početkom u 19:00 sati, a moderator Mirko Božić će razgovarati s književnikom koji stoji iza brojnih zanimljivih projekata, festivala, edicija i nagrada koje su oblikovale današnju književnu scenu.

Pored njega, u programu gostuju pisac Marko Tomaš, koji će govoriti o književnoj suradnji s Lokotarom, te Ivan Vukoja, intendant mostarskog HNK, koji će govoriti o njihovom prijateljstvu iz studentskih dana.
Kruno Lokotar rođen je u Daruvaru 1967. Diplomirao je komparativnu književnost, povijest i bibliotekarstvo na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Objavljuje kritiku, kulturološku publicistiku, esejistiku, putopise, preferira hibridne žanrove. Uređivao je, između ostaloga, kulturni magazin Godine nove i niz drugih publikacija, izbora, emisija.

Od 2002. do 2007. bio je glavni urednik AGM-a. 2004. godine dobio je prvi put dodijeljenu nagradu Kiklop za najboljeg urednika. Za suradnju s Mirkom Ilićem dobio je Zlatnu medalju američkog udruženja dizajnera. Ustanovio je nagrade Na vrh jezika (za poeziju) i Prozak (za prozu) za autore do 35 godina, a od godine 2015. i festival Prvi prozak na vrh jezika.

Od 2007. do kolovoza 2015. godine radio je kao urednik domaće i regionalne beletristike i publicistike u izdavačkoj kući Algoritam. Trenutno je free-lancer širokog spektra i vanjski urednik kod nekoliko nakladnika.

Bio je jedan od selektora i jedini voditelj FAK-a (Festivala a književnosti). Jedan je od voditelja i programski savjetnik regionalnog festivala Krokodil iz Beograda i Odakle zovem iz Podgorice. S Emirom Imamovićem Pirkeom i Srećkom Horvatom pokrenuo je Fališ (Festival alternative i ljevice Šibenik), a s udrugom ZaPis iz Zadra KaLibar bestival.

Kopirati
Drag cursor here to close