Zbog bolesti

Kraljica Elizabetha II propušta još jednu misu

Kultura / Flash | 01. 01. 2017. u 11:48 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Britanska kraljica Elizabeta II (90) zbog teške prehlade neće prisustvovati tradicionalnoj novogodišnjoj misi, priopćeno je u nedjelju iz Buckinghamske palače, prenosi agencija Anadolija.

Kraljica Elizabetha II se zbog teške prehlade 12 dana nije pojavila u javnosti, a prošli tjedan je iz istog razloga prvi put, nakon 28 godina, propustila i tradicionalnu crkvenu misu povodom Božića.

"Kraljica se još ne osjeća spremnom da prisustvuje crkvenoj misi, jer se i dalje oporavlja od teške prehlade", navodi se u današnjem priopćenju.

Britanska kraljica i njen suprug princ Filip su se razboljeli prije skoro dva tjedna. Usprkos prehladi, princ Filip je prisustvovao božićnoj misi u crkvi koja se nalazi u blizini kraljevskog imanja Sandringham u Norfolku, 177 kilometara sjeverno od Londona.

Kako javljaju britanski mediji, kraljica se oporavlja u Sandrighamu, ali se, usprkos bolesti, pridružila obitelji proslavi Božića. Njena božićna poruka upućena je putem ranije snimljenog videa i emitirana je širom Velike Britanije i većini zemalja članica Commonwealtha.

Kraljica Elizabeta II napunila je 90 godina, a njen suprug Philip, koji ima srčanih i drugih zdravstvenih problema ima 95 godina.

Kopirati
Drag cursor here to close