Izložba

''Konzulska vremena Ive Andrića'' u povodu 70. obljetnice ''Travničke kronike''

Kultura / Flash | 25. 08. 2015. u 12:30 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U povodu 70. obljetnice objavljivanja romana "Travnička kronika", Zavičajni muzej Travnik upriličit će izložbu "Konzulska vremena Ive Andrića".

Izložba će biti postavljena od petka, 28. kolovoza do 5. rujna u barutani travničke tvrđave, a njezin autor je Enes Škrgo, kustos Memorijalnog muzeja Rodna kuća Ive Andrića.

Ukazivanjem na neke povijesne dokumente i podatke, toponime i prizore iz Travnika, osobe i likove, pojedinosti o raznim izdanjima romana, izložba "Konzulska vremena Ive Andrića" nastoji doprinijeti popularizaciji Travničke kronike, istaknuli su u Zavičajnom muzeju.

Prigodom obilježavanja spomenute obljetnice bit će upriličeno objavljivanje filatelističke kuverte i poštanskog žiga čime se nastavlja suradnja Društva filatelista i kolekcionara Travnik i Zavičajnog muzeja Travnik.

Grafički motiv kuverte je naslovna strana prvog, i do sada jedinog, "travničkog" izdanja romana "Travnička kronika", objavljenog 1982. godine u produkciji Narodne biblioteke "Ivo Andrić" Travnik i poduzeća "Svjetlost" Sarajevo.

Sve poštanske pošiljke koje 28. kolovoza budu upućene iz pošte u Travniku imat će otisnut poseban poštanski žig s motivom ove obljetnice.

Time se na simboličan način doprinosi očuvanju memorije na najvažnije datume i događaje iz književne i kulturne povijesti, naveli su iz Zavičajnog muzeja u Travniku.

Kopirati
Drag cursor here to close