Pokretačka snaga

Konzulica Vukajlović: Matica hrvatska je jaka institucija

Kultura / Flash | 17. 01. 2014. u 14:45 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Generalna konzulica Republike Srbije u Mostaru Jelena Vukajlović posjetila je Maticu hrvatsku Mostar gdje je razgovarala s predsjednikom Josipom Muselimovićem. Sastanku je nazočio i počasni konzul Rep. Mađarske u Mostaru Vlado Lukić.

Muselimović upoznao je konzulicu Vukajlović s radom i djelovanjem Matice hrvatske Mostar, festivalom Mostarsko proljeće i činjenicom da je ovaj festival član EFA-e.

''Ovdje su gostovali mnogi umjetnici iz Srbije, možemo slobodno reći – vrhunska umjetnička imena i ansambli – Atelje 212, Zvezdara teatar, Beogradska filharmonija…. S njima imamo iznimnu suradnju, baš kao i s umjetnicima iz Banjaluke koje smo pozvali i ove godine. U šesnaest godina svoga festivala, Matica je uspjela dovesti i predstaviti umjetnike iz cijeloga svijeta. Prošle godine bilo je teško zbog problema financiranja, ali smo se ipak uspjeli održati'', rekao je predsjednik Muselimović.

Konzulica Vukajlović je naglasila kako je informirana da je Matica hrvatska Mostar jaka institucija, jaka pokretačka snaga svih bitnijih kulturnih i društvenih zbivanja u Mostaru i da joj je posjet Matici bio jedan od primarnih zadataka, navodi se u priopćenju.

''Drago mi je što sam se u to mogla uvjeriti i danas, na licu mjesta, a vjerujem da je ovo tek početak i čvršće suradnje između Generalnog konzulata Republike Srbije u Mostaru i MH'', kazala je Vukajlović.

Kopirati
Drag cursor here to close