HNS PLUS

Koncert Srednje glazbene škole Jakova Gotovca u HNK Mostar

Kultura / Flash | 19. 05. 2016. u 14:29 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu programa HNS PLUS kojeg realizira Odjel za kulturu, sport, medije i informiranje Glavnog vijeća HNS-a BiH, u HNK Mostar bit će upriličen koncert Srednje glazbene škole Jakova Gotovca iz Novog Travnika, u ponedjeljak, 23.svibnja u 20 sati.

Srednja glazbena škola Jakova Gotovca iz Novog Travnika po prvi put će nastupiti pred mostarskom publikom i predstaviti svoja dostignuća u pomno odabranom i zanimljivom programu.

Posjetitelji će tako imati priliku čuti Mješoviti zbor, kvartet harmonika, duo gitara kao i soliste. Na ovogodišnjem 19. Federalnom natjecanju učenika i studenata glazbe održanom u Livnu učenici ove škole postigli su odlične rezultate. Među više od tisuću učenika i devet srednjih škola na kom se predstavilo 17 zborova i 286 solista, Srednju glazbenu školu Jakova Gotovca predstavljao je 41 učenik i 8 profesora u kategorijama harmonika, gitara, klarinet,saksofon i zbor te su osvojili dvije prve, četiri druge i tri treće nagrade.

Prvu nagradu za zbor odnio je upravo Mješoviti zbor SGŠ Jakova Gotovca, kao i mlada saksofonistica Ivona Šiško, potom drugu nagradu tri polaznika harmonike i jedan klarineta, a treću nagradu polaznice gitare i harmonike.

Srednja glazbena škola Jakova Gotovca u Novom Travniku djeluje već 20 godina i kroz svoj dugogodišnji rad postala je sinonim glazbene umjetnosti u središnjoj Bosni a i šire. Mnoge manifestacije u središnjoj Bosni svojim su glazbenim umijećem upravo obogatili mladi talenti iz glazbene škole koji kroz sve ove godine na različitim natjecanjima diljem BiH, Republike Hrvatske i Srbije osvajaju nagrade i ostvaruju zapažene rezultate.

Iz Srednje glazbene škole ponosno ističu kako su mnogi njihovi učenici danas profesori u istoj školi kao i da je veliki broj učenika svoje školovanje nastavio na Muzičkoj Akademiji u Sarajevu i Studiju glazbene umjetnosti pri Sveučilištu u Mostaru i Kreševu.

Ulaz na koncert je besplatan, a više informacija o programu potražite ovdje.

Kopirati
Drag cursor here to close