Crkva sv. Ilije Proroka

Koncert ansambla Pro arte u Kruševu 6. listopada

Kultura / Flash | 05. 10. 2015. u 17:43 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U utorak, 6. listopada, u 18 sati, za vrijeme Mise u župnoj crkvi sv. Ilije Proroka - Kruševo pjevat će pjevački ansambl „Pro arte“. Oni će poslije Mise imati i koncert Marijinih pjesama.

Program  na koncertu:

  1. O. Jaeggi:                        Salve Mater
  2. H. L. Hassler:                   Dixit Maria
  3. A. Part:                             Magnificat
  4. G. Verdi:                           Laudi alla Vergine Maria
  5. F. Liszt:                             Ave Maria
  6. M. Lešćan:                        Zdrava Devica
  7. S. Rachmaninoff:              Bogorodice Dievo
  8. A. Caldara:                        Stabat Mater
  9. G. Caccini:                        Ave Maria
  •  Gost večeri: Karlo Milićević – M.Lorenzo: Ave Maria
  • Voditeljica ansambla: mr.art. Katja Krolo–Šarac, izv.prof.

O Komornom pjevačkom ansambl-u „Pro arte“

Komorni pjevački ansambl Pro arte osnovan je u studenom 2014. godine. Čine ga studenti Studija glazbene umjetnosti Fakulteta prirodoslovno–matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru.

Već prvim javnim nastupom u prosincu u godini osnutka nagovijestili su bogat komorni repertoar svih skladateljskih epoha kako bi široj publici približili ljepotu glazbe u svim njenim sferama.

Mladi glazbenici pokazuju jedan snažan umjetnički uspon u vrlo kratkom vremenskom periodu postojanja što dokazuju osvojenom specijalnom nagradom te osvojenih 100 bodova na XVIII. Otvorenom federalnom natjecanju u Sarajevu u travnju 2015. godine.

U izvedbi odabranih skladbi sudjeluju:

  • u sopranima: Ana Marija Milićević, Nikolina Zovko, Lucija Zovko i Lucija Hrstić;
  • u tenorima: Vice Šiljeg, Jelena Budimir i Karlo Zeljko;
  • u altima: Monika Bule, Marta Čolak, Anamarija Vukojević i Katja Krolo-Šarac;
  • u basima: Jurica Krišto, Drago Soldo, Željko Drljo i Filip Tadić.

Katja Krolo-Šarac (Zagreb, 1974.), uz osnovnu i srednju školu pohađa i Muzičku školu Vatroslava Lisinskog, smjer klavir (Ivančica Ferek-Petrić). Nakon toga upisala je Institut za crkvenu glazbu Albe Vidakovića, orgulje (Jasna Šumak-Picek).

Godine 1999., završila je studij crkvene glazbe na Sveučilištu za glazbu i scensku umjetnost u Grazu, smjer orgulje (Karin Tausch), gdje je 2001. godine završila i postdiplomski studij na odsjecima Orgulje, zborovođa te kantorica.

Nakon završetka studija vratila se u rodni grad gdje je radila kao službena orguljašica i dirigentica u crkvi Svetog Mateja u Dugavama, te kao korepetitorica zbora Bašćina.

Od školske godine 2002./2003. živi i djeluje u BiH. Izvanredna profesorica je na Studiju glazbene umjetnosti pri Fakultetu prirodoslovno–matematičkih i odgojnih znanosti, voditeljica je Akademskog pjevačkog zbora Sveučilišta u Mostaru te Komornog pjevačkog ansambla Pro arte.

Održala je više solističkih koncerata u Hrvatskoj, Sloveniji i Mađarskoj i BiH te je pohađala majstorske tečajeve interpretacije orguljaške glazbe u zemlji (A. Klobučar, M.Penzar) i inozemstvu (M. Radulescu, Ch. Bossert, L. Lohmann, A. Rössler, E. Bellotti).

Kopirati
Drag cursor here to close