Pjesnik

Književna srijeda s Ljubom Krmekom

Kultura / Flash | 08. 12. 2016. u 10:38 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gost Književne srijede, u sklopu Književnih susreta, bio je književnik Ljubo Krmek, član Upravnog odbora DHK HB. O stvaralaštvu Ljube Krmeka govorile su dr. sc. Marina Kljajo Radić, prof. i Tina Laco, prof. Voditelj programa bio je književnik Ivan Baković.

''Pjesnik Ljubo Krmek zasigurno je jedan od pozvanih za život po Riječi. Nadahnut kamenim slovima on i ne sumnja u njihovu trajnost, svoj zavijačaj reanimira i ulaže u korice… Dok čitam Ljubine pjesme preda mnom se rasprostire humska zemlja, ljepota i strahota njezina. Autohtoni motivi hercegovačke toponimike protkane kamenim uratcima, „biljezima“nasljonjeni su uz obraz moru. Gdje je pjesnik? U „betonskoj košuljici“ osupnut savješću zbog ostavljenog ognjišta, i zalogom majke Humljanke, okresuje se riječima'', istaknula je u svom osvrtu Marina Kljajo-Radić.

Ljubo Krmek (1969., Čapljina), član je Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne, gdje je u drugom mandatu član Upravnog odbora. Član je Matice hrvatske Stolac te predsjednik Južnohrvatskog ogranka Društva hrvatskih književnika. Predsjednik je Povjerenstva za održavanje književnih manifestacija Vidoška pjesnička noć u Stocu i Rijek iz kamena u Čapljini. Predsjednik je udruge građana Yabsco Neum. Jedan je od pokretača lista Vrutak Društva prijatelja starina Hutovo, koji je izašao u jedanaest brojeva.

Za svoje pjesništvo 2010. nagrađen je nagradom Dubravko Horvatić.

Kopirati
Drag cursor here to close