Sarajevo

Knjiga se voli: Posjetitelji čekali da se Zimski salon otvori

Kultura / Flash | 10. 12. 2015. u 11:30 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Galeriji Collegium artisticum Centra Skenderija u četvrtak ujutro je otvoren ovogodišnji Zimski salon knjige, kao najznačajniji praznik pisane riječi u prednovogodišnjem razdoblju u Sarajevu.

Salon će poklonicima knjige donijeti obilje novih naslova, uz brojne praznične popuste, a na 2.000 metara četvornih ponudit će 44 štanda, na kojima će se čitateljima predstaviti 60 izlagača, s izdanjima iz regije i cijelog svijeta.

Direktor TKD "Šahinpašić" Ajdin Šahinpašić istaknuo je Feni kako su jako iznenađeni što je otvorenje Salona čekao veliki broj ljudi, te je prvih pet posjetitelja darovano knjigama.

''Već su od jutarnjih sati počeli organizirano da dolaze i učenici škola iz Kantona Sarajevo, a i dvoranu je već ispunio veliki broj posjetitelja. Jako smo sretni zbog toga, jer smo dugo pripremali Salon i nadali smo se ovakvom odzivu'', kazao je.

Na Salonu će biti predstavljena recentna produkcija svjetskih izdavača, a TKD "Šahinpašić", kao organizator ove manifestacije, predstavit će se s 50 novih naslova, od kojih će 15 premijerno biti prezentirano, dok je 40 naslova dječjih.

Salon će biti otvoren svaki dan do 24. prosinca od 10 do 19 sati, uz slobodan ulaz.

Kopirati
Drag cursor here to close