Muške klape

Klapi Bošket pripao "Posuški stećak"

Kultura / Flash | 07. 08. 2016. u 06:12 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Klapa Bošket iz Zagreba osvojila je prvo mjesto i nagradu “Posuški stećak” u kategoriji muških klapa na III. Festivalu klapske pisme Posušje 2016. Nagradu im je uručio Tomislav Madžar kao izaslanik predsjednice RH gospođe Kolinde Grabar Kitarović koja je ove godine bila supokrovitelj festivala.

Pobjeda je “za dlaku” izmakla klapi Stine iz Zagreba, a završili su na drugom mjestu. Zadovoljstvo da im uruči nagradu pripalo je Boži Ljubiću koji je to učinio u ime predsjednika Hrvatskog sabora akademika Željka Reinera.

Treću nagradu žirija osvojila je domaća klapa Zvizdan koju im je uručio Jozo Pavković’, glavni urednik Večernjeg lista BiH.

“Buru”, nagradu publike uvjerljivo je osvojila klapa Bratovština iz Gorice, a dodijelio im je načelnik općine Posušje i predsjednik festivalskog odbora Branko Bago.

Festivalu su nazočili brojni uglednici iz političkog, kultunog i javnog života među kojima je bio dr. Dragan Čović, član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda i visoki pokrovitelj festivala.

Festival se zbog nevremena održao u velikoj športskoj dvorani a pratilo ga je više od 1500 posjetitelja. Voditeljski par, kao i u protekle dvije godine, činili su Gabrijela Bešlić i Dragan Soldo.
U revijalnom dijelu, dok je žiri donosio odluke i dok su se prebrojavali glasovi publike, nastupila je klapa Sv. Juraj HRM koja je svojim nastupom digla čitavu dvoranu na noge.

Klape koje su osvojile prva tri mjesta žirija dobile su osim nagrada i priznanja i novčane nagrade: prvo mjesto 1.500,00 KM, drugo mjesto 1.000,00 KM, a treće 500,00 KM. Večeras se u Posušju s početkom u 20.30 sati natječu ženske klape.

Kopirati
Drag cursor here to close