Klapska pisma

Klape iz Sarajeva, Bugojna i Crne Gore na festivalu u Posušju

Kultura / Flash | 28. 05. 2015. u 13:07 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zasjedao je Odbor 2. festivala klapske pisme Posušje 2015. Festival je u gradu podno Radovnja krenuo lani što je izazvalo veliku pozornost, a organizacija je bila na visokoj razini.

Donesena je i odluka o klapama sudionicama festivala klapske pjesme koje će nastupiti u dvije kategorije.

Dana 01. kolovoza 2015. godine na 2. festivalu klapske pisme Posušje 2015., nastupit će devet muških klapa: Sv. Mihovil (Proložac), ARTI (Korčula), ASSA Voće (Podgorica, Crna Gora), Dobrkovići (Široki Brijeg), Kožino (lanjski pobjednik, Zadar), Kalin (Bugojno), Kapljica (Sarajevo), Sveti Nikola (Metković) i Trebižat (Čapljina).

Sutradan, 02. kolovoza, nastupit će ženske i mještovite klape: Arja (ženska klapa iz Mostara), Diva (ženska klapa iz Širokog Brijega), Drača (ženska klapa iz Mostara); Kandelora (ženska klapa iz Zemunika), Kolajna (mješovita klapa iz Zadra), Kolura (ženska klapa iz Splita), Neum (ženska klapa iz Neuma), Prinčipese (ženska klapa iz Korčule), Signum (mještovita klapa iz Čapljine), Travertin (ženska klapa iz Trebižata) i Zvizdan (ženska klapa iz Posušja).

Na drugom festivalu prijavile su se nove klape iz Sarajeva, Bugojna te Crne Gore, piše Večernji list.

''Prezadovoljni smo odazivom, posebice jer se prijavila klapa Assa Voce iz Crne Gore. Posušje se festivalom svrstava u glavne festivalske gradove uz Omiš i Perast.

Lani je sve bilo na visokoj razini, a i ove godine svi radimo na tome da drugi festival bude visoke kvalitete'', istaknuo je predsjednik Festivalskog odbora prof. Ljubo Begić.

Inače, ovaj je događaj u sklopu kulturne manifestacije ''Posuško lito 2015''.

Kopirati
Drag cursor here to close