Bugojansko proljeće

Klapa Kalin pjevala starogradske pjesme, sevdalinke i skladbe dalmatinskog melosa

Kultura / Flash | 24. 04. 2015. u 09:35 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U okviru manifestacije „Bugojansko proljeće“ sinoć je u Maloj sali Kulturno-sportskog centra u Bugojnu koncert održala Klapa „Kalin“.

Članovi ove klape su se predstavili s nekoliko starogradskih pjesama i sevdalinki, a pjevali su i skladbe dalmatinskog melosa.

''Grupa je osnovana u Bugojnu krajem 2012., a najzapaženije nastupe imali smo u 2014. Koncert smo organizirali na godišnjicu snimanja emisije „Mostovi kulture-Lijepom našom“, jer smo željeli da se još jednom zahvalimo našim sugrađanima na podršci tome projektu. Mislim da sama klapa ima šta ponuditi, i veoma nam je drago što imamo prigodu da se predstavimo na manifestaciji „Bugojansko proljeće“ kazao je Ljuban Vidović, predsjednik Klape „Kalin“.

Za kratko vrijeme svog postojanja grupa je, dodao je, već imala zapažene nastupe u BiH i Austriji, a u planu su uskoro nova gostovanja izvan granica naše zemlje.

Za trenutni sastav Klape „Kalin“, koja predstavlja spoj iskustva i mladosti, zaslužan je njen voditelj maestro Ivica Svetinović. On se nada da će, nakon podmlađivanja grupe s nova četiri člana, interes da se uključe iskazati novi, što bi osiguralo još kvalitetnije djelovanje u budućnosti.

''Tradicija višeglasnog pjevanja postoji odavno na teritoriji bugojanske općine. Pjevalo se i ranije, prije rata je bio jedan oktet. I, evo, taj način pjevanja oživio je kroz našu klapu. Sretan sam, jer Bugojno ima publiku koja voli klapsko, horsko, odnosno zborno pjevanje'' istaknuo je Svetinović.

U okviru „Bugojanskog proljeća“ u subotu će Udruženje likovnih umjetnika Skopaljske doline (ULUSD) upriličiti izložbu dječijih radova pristiglih na natječaj „Proljeće“.

U programu ove manifestacije, Putujuće kino iz Banja Luke će, također, prvog dana vikenda, organizirati 3D projekcije filmova „Zvončica i čudovište iz Nedođije“ i „Paklene ulice 7“.

Kopirati
Drag cursor here to close