Glavni urednik VL

Jozo Pavković ''Osoba godine'' Europskog pokreta u BiH

Kultura / Flash | 03. 08. 2017. u 17:40 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Europski pokret u Bosni i Hercegovini je na svečanoj akademiji ''Vrijeme je za Europu'' u četvrtak u Cazinu uručio niz priznanja pojedincima za njihov pozitivan angažman i postignuća u BiH .

Nagradu ''Osoba godine'' dobio je organizator ''Večernjakovog pečata'' te direktor i glavni urednik Večernjeg lista u BiH Jozo Pavković. Primajući nagradu od predsjednika Europskog pokreta u BiH Predraga Praštala, Pavković je kazao da i to što on kao organizator izbora osobe godine dobiva nagradu za osobu godine govori koliko je BiH bogata i u svojoj jezičnoj različitosti.

''Nagradu za osobu godine može dobiti stotine tisuća onih iz tihe većine koji promoviraju da su različitosti bogatstvo naše države. Oni koji vide BiH u Europi kao državu tri suverena i jednakopravna naroda. Ova nagrada me obvezuje da pomognem kako bi europski pokret bio što masovniji'', kazao je Pavković.

Na svečanoj akademiji organiziranoj u okviru ''Dana Europe'' veleposlanicima Hrvatske i Slovačke Ivan Del Vechiju i Janu Pšenici uručen je Orden naroda, građanki i građana BiH i Europskog pokreta u povodu okončanja diplomatskog mandata u BiH. Veleposlanicima Višegradske skupine u BiH (Češka, Mađarska, Poljska i Slovačka) uručene su plakete ''Europski prijatelj i partner EU integracija''. Posebna priznanja uručena su za promociju turizma i zaštite okoliša.

Nagrada ''Europski gradonačelnik regije'' uručena je gradonačelniku Cazina Nerminu Ogreševiću.

Kopirati
Drag cursor here to close