''Bh Stend-Drp Tragedy''

Josip Pejaković stiže u Mostar

Kultura / Flash | 10. 07. 2017. u 10:53 Ma.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glumac Josip Pejaković 22. srpnja stiže u mostarsko Narodno pozorište gdje će izvesti monodramu ''Bh Stend-Drp Tragedy''.

Njegova monodrama ''Bh Stend-Drp Tragedy'', novi komad prvaka drame Narodnog pozorišta u Sarajevu i jednog od naših najvećih glumaca Josipa Pejakovića, velikim aplauzom ispraćena je nakon premijernog izvođenja pred brojnom bh. publikom u okviru Festivala ''Baščaršijske noći'' u subotu 8. srpnja u galeriji BKC-a u Sarajevu, te dan poslije u JU Centar za kulturu 'Sarajevo'.

Za razliku od dosadašnjih predstava u kojima je govorio u ime drugih ljudi, u ovoj monodrami Josip Pejaković govori o sebi,  priča o svom glazbenom angažmanu u travničkoj grupi ''Veziri'', nakon čega se posvetio glumi,  te u svom prepoznatljivom stilu komentara našu svakodnevnicu prikazujući dio povijesti Bosne kroz kritički osvrt i komparaciju s periodom osmanske i austrougarske vladavine, kao i vremenom komunizma i današnje BiH.

Tijekom mjeseca srpnja i publika u drugim bh. gradovima imat će priliku pogledati predstavu. Osim Mostara, Pejaković će gostovati 18. srpnja u BKC u Živinicama, 19. srpnja u BKC Kalesija, 20. srpnja u BKC u Gračanici, 21. srpnja u BKC Tuzla, 27. srpnja u Žepču u Centru za kulturu, 30. srpnja u Zenici i 3. kolovoza u Kaknju.

Generalni pokrovitelj i prijatelj ovog kulturnog projekta je prijateljska firma ''Turbo Trade''.

Kopirati
Drag cursor here to close