Johnny

Johnny Štulić na YouTube postavlja obrade narodnih pjesama i proučava život Kraljevića Marka

Kultura / Flash | 07. 08. 2012. u 05:46 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na svoj kanal na YouTubeu Branimir Johnny Štulić postavio je tijekom vikenda 18 novih snimaka narodne glazbe. Među njima su skladbe "U lijepom starom gradu Višegradu", "Dobro jutro, moj bekrijo", "Nema ljepše djevojke", "Sliku tvoju ljubim", "Volem diku", "U ranu zoru"...

Čini se da je Johnny, nakon dugih godina izolacije u Nizozemskoj, odabrao upravo YouTube kao način komunikacije sa svojom brojnom publikom, koja je doslovno gladna svega što napravi ovaj jedinstveni autor i glazbenik. Od ožujka 2011. obradio je, snimio i putem YouTubea poklonio publici 320 hitova.

Novinari Dnevnog avaza razgovarali su s Johnnyem telefonski.Kaže kako je 80 posto narodnih pjesama, dok svoje svoje nove autorske pjesme neće postavljati na YouTube. ''One nisu za YouTube. To je privatna stvar. I ovo je privatna stvar, ali na kraju krajeva, ne živi čovjek na Marsu i to je jedan kompromis, pola-pola''.

Ističe kako ne dolazi u obzir objavljivanje nekog CD-a ili slično, dok objavljivanje ovih narodnih pjesama na YouTube doživljava kao relaksaciju bez nekog posebnog cilja.

Osim snimanja narodnih pjesama Branimir Johnny Štulić čita knjige i proučava život Kraljevića Marka.

''Narodne pjesme sigurno nose dosta toga, ali o njemu se ne zna ništa osim da se ženio i da je ponovo mijenjao drugu ženu za prvu te da je poginuo 1395. Najvažnija stvar su dubrovački arhivi, jer je u to vrijeme Dubrovnik bio najpouzdaniji bankarski grad. Eto, to me zanima...'' rekao je Johnny za Dnevni avaz.

Kopirati
Drag cursor here to close