Muzej žrtava rata i genocida '92-'95

UL grada Mostara: Jasmin Mešković prstom u oko Mostaru i Mostarcima

Priopćenje za javnost uputio je Upravni odbor Udruženja logoraša grada Mostara povodom otvaranja ''Muzeja žrtava rata i genocida '92-'95'' u Mostaru
Kultura / Flash | 05. 04. 2018. u 11:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruženje logoraša grada Mostara u protekla tri mjeseca više puta upoznalo je javnost o namjeri Saveza Logoraša u Bosni i Hercegovini, tj. nezakonitog predsjednika Jasmina Meškovića, da u suradnji sa svojim sinom osnivačem ''Centra za postkonfliktnu pravdu'', namjerava otvoriti ''Muzej žrtava rata i genocida '92-'95'' u Mostaru, navodi se u priopćenju Upravni Odbor UL grada Mostara.

Ideju otvaranja Muzeja navedenog naslova UL grada Mostara je pozdravilo, ali ne i način kreiranja i popis sudionika u realizaciji ideje.

Dalje se u priopćenju navodi kako su javnosti poznati nesporazumi na relaciji Savez Logoraša u BiH (čitaj: Jasmin Mešković, Suljo Kmetaš predsjednik SL HNK, Alaudin Veledar predsjednik Nadzornog odbora SL u BiH kojeg je Mešković nagradio ovom funkcijom nakon njegovog isključenja iz članstva UL grada Mostara) i UL grada Mostara.

''Javno smo pozvali SL u BiH i Jasmina Meškovića da odustane od ignoriranja i neuključivanja u ideju i realizaciju projekta najbrojnije i najaktivnije udruženja logoraša u BiH, tj. naše  mostarsko udruženje, u čijem gradu žele otvoriti Muzej. Istom prilikom smo iznijeli stav da ovakvu ideju trebaju zajedničkim snagama realizirati nominalni začetnici ideje sa našim udruženjem koje zastupa najbrojniju logorašku populaciju u Hercegovini, Jedinstvenim organizacijama boraca Mostara i HNK, te nevladinim organizacijama koji istinski promiču ideju mira i kozmopolitske Bosne i Hercegovine. Predloženi način realizacije Muzeja osigurao bi vrhunsku kvalitetu muzejske postavke kroz koju bi se iskazale sve patnje, etničko čišćenje, genocid i urbicid nad narodom i dobrima cijele Bosne i Hercegovine, sa posebnim naglaskom na Hercegovinu koja je preživjela dvije agresije'', navodi se u priopćenju.

Dalje se ističe kako je ''Mešković sa svojim poslušnicima, u želji sebi priskrbiti  lažne zasluge, izignorirao poziv na jedinstvo toliko potrebno našem narodu i ocijenio je kako su dovoljni sami sebi, te time poslali poruku Mostaru i Mostarcima: ''ko vas šiša''.

''Muzej žrtava rata i genocida '92-95' danas u 12  sati u Mostaru prema najavi organizatora  otvoriti će Jasmin Mešković i na taj način sebe i najodanije suradnike okvalificirati kao sijače sjemena razdora i nejedinstva i time za sebe položiti kamen temeljac za svoj ''Muzej nipodaštavanja mostarskih i hercegovačkih žrtava rata''. Način ponašanja i djelovanja ove interesne skupine vrijeđa sve naše logoraške, boračke i civilne žrtve dvostruke agresije na Hercegovinu i Mostar'', navodi se u priopćenju Udruženja logoraša grada Mostara.

Kopirati
Drag cursor here to close