15. kolovoza

Izložbom "Ko je drugi?" počinju Dani Mostarskog bataljona

Radovi su rezultat natječaja što ga je raspisao Savez antifašista i boraca NOR-a Bosne i Hercegovine.
Kultura / Flash | 12. 08. 2021. u 08:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U nedjelju, 15. kolovoza 2021. godine u galeriji Ćorovića kuće sa početkom u 19 sati bit će otvorena izložba likovnih, foto i literarnih radova mladih ljudi iz Bosne i Hercegovine na temu "Ko je drugi?".

Radovi su rezultat natječaja što ga je raspisao Savez antifašista i boraca NOR-a Bosne i Hercegovine. Natječaj je raspisan u okviru projekta: Europsko antifašističko naslijeđe - alat za borbu protiv suvremenih oblika diskriminacije i netolerancije.

Savez antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske  u partnerstvu sa Savezom antifašista i boraca Narodnooslobodilačkog rata u Bosni i Hercegovini te sa Zveza zdruzenj borcev za vrednote narodnoosvobodilnega boja iz Slovenije započeo je provedbu projekta ''Europsko antifašističko naslijeđe. Projekt je financiran kroz program Europa za građane, Aktivnost 4. – Aktivno europsko sjećanje, a započeo je s implementacijom 10.10.2020. te će trajati 24 mjeseca.

Projekt je zamišljen kao odgovor na podizanje govora mržnje i netolerancije.

Otvaranjem izložbe u Mostaru počinje obilježavanje 80. godišnjice formiranja slavnog Mostarskog partizanskog bataljona. Bit će to prvi program Dana Mostarskog bataljona koji će trajati do 18. rujna i u okviru kojih će biti mnoštvo zanimljivih programa. Sama izložba biti će otvorena 7 dana.

Kopirati
Drag cursor here to close