Najava

Izložba "Lično" i u Trebinju

Na izložbi će biti upriličeno i javno govorenje žrtava rata – heroja mira o stradanjima koja su prošli tijekom rata
Kultura / Flash | 07. 02. 2019. u 12:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izložba portreta "Lično", nastala u okviru projekta PRO-Budućnost, po prvi put će biti predstavljena trebinjskoj publici u četvrtak 7. veljače, u Kulturnom centru Trebinje s početkom u 19:30 sati.

Na izložbi će biti upriličeno i javno govorenje žrtava rata – heroja mira o stradanjima koja su prošli tijekom rata u Bosni i Hercegovini. Prisutnima će o ratnim patnjama govoriti Janko Samouković iz Višegrada, Krešo Primorac iz Mostara i Amir Omerspahić iz Sarajeva.

Autor izložbe je fotograf Velija Hasanbegović.

Izložba je postavljena u okviru šestog simpozija "Teologija u javnoj sferi", koji organizira Centar za teologiju i filozofiju Trebinje.

Inače, Izložba je do danas, bila postavljena u Parlamentarnoj skupštini BiH, Historijskom muzeju BiH, Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo, Kulturnom centru Jajce, Međunarodnom unverzitetu u Sarajevu, u okviru Modula memorije Festivala MESS, u Muzičkom paviljonu Staklenac u Banjoj Luci, prijedorskom Muzeju Kozare i u Narodnoj knjižnici Široki Brijeg.

 Izložba "Lično" podržana je kroz USAID-ov projekt PRO-Budućnost, koji provodi Catholic Relief Services (CRS) u saradnji s Caritasom BiH, Institutom za razvoj mladih KULT, Forumom građana Tuzla (FGT), Helsinškim parlamentom građana Banjaluka (hCA) i Nansen dijalog centrom Mostar (NDC).

Kopirati
Drag cursor here to close