Obljetnica neovisnosti RH

Izložba i koncert na dar Hrvatima u BiH

Kultura / Flash | 27. 05. 2016. u 12:06 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom 25. obljetnice hrvatske neovisnosti u Mostaru će u ponedjeljak biti otvorena izložba hrvatskog slikara Emanuela Vidovića, nakon čega će biti održan koncert Simfonijskog orkestra Mostar.

''Svi ćemo u ponedjeljak svjedočiti iznimnom kulturnom događaju. U 19 sati biti će upriličeno otvaranje izložbe Emanuela Vidovića, a izložba se realizira u suradnji s Muzejom grada Splita tj. galerijom Emanuel Vidović koja djeluje pri muzeju. Nakon toga u 20 sati bit će održan koncert Simfonijskog orkestra Mostar, koji će biti pojačan mladim glazbenicima iz Hrvatske'', rekao je Danijel Vidović, ravnatelj HD HS Kosača, dodajući kako se ovaj događaj organizira na inicijativu Dragana Matijevića, konzula RH.

''Približava se srebreni jubilej suverene Hrvatske države. U lipnju narod Hrvatske slavi velike i važne obljetnice, a kroz sve godine Hrvati iz BiH aktivno sudjeluju u svim događanjima. Branili su svoju hrvatsku domovinu, a zatim su morali braniti i graditi svoju drugu domovinu BiH. Hrvatski narod je jedan bez obzira na granice i jedinstven je po svom kulturnom obilježju'', kaže Matijević, dodajući da su razvili slikarsku i glazbenu umjetnost koje se ne bi postidio niti jedan narod.

''Ovaj kulturni događaj će biti dar svim Hrvatima iz BiH, koji su zadnjih stotinjak godina sudjelovali u izgradnji Hrvatske države'', zaključio je Matijević.

Inače, na press-konferencija povodom otvaranja izložbe i koncerta klasične glazbe pored Vidovića i Matijevića govorile su i Narcisa Bolšec Ferri ravnateljica Muzeja grada Splita te Snježana Zovko ispred Simfonijskog orkestra Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close